Ingrediensforum

Samler branchen

Et innovativt fællesskab

Ingrediensforum er sammenslutningen af Danmarks førende ingrediensvirksomheder, som producerer og sælger ingredienser til måltider verden over. Fællesskabet blev etableret i 2010 med det formål at fastholde og udbygge branchens stærke position.

Ingrediensbranchen er en videnstung og innovativ industri med et globalt udsyn. Virksomhederne arbejder målrettet med at forske og generere ny viden, der kan omsættes til nye og mere bæredygtige og ressorceeffektive produkter. Branchen er derfor også en væsentlig bidragsyder til at opnå flere af FN’s bæredygtighedsmål fre­m mod 2030. Man kan faktisk beskrive ingrediensbranchen som den globale fødevaresektors innovative hjælper, der muliggør fremstillingen af innovative og bæredygtige produkter af høj kvalitet til den globale forbruger.

Ingrediensbranchen er den globale fødevaresektors innovative hjælper, der muliggør fremstillingen af innovative og bæredygtige produkter af høj kvalitet

Vidste du at...

Desværre er det de færreste danskere, der ved, at Danmark er et internationalt flagskib inden for produktion af fødevareingredienser. Endnu færre ved, at ingredienssektorens produkter har betydning for fødevarernes kvalitet, smag og karakteristika, og at den danske ingredienssektors produkter gør den globale fødevaresektor i stand til at fremstille innovative produkter i høj kvalitet til den globale forbruger. 

I Ingrediensforum arbejder vi derfor for at sikre, at vigtigheden af danske ingredienser i moderne fødevarer bliver udbredt og forstået. Ved at gå på opdagelse i fortællingerne på dette site kan du finde helt konkrete eksempler på den værdi, som ingrediensvirksomhederne skaber for det danske, såvel som det globale, samfund.

Pernille, Arla Foods

"Personligt har jeg altid været drevet af en nysgerrighed for at forstå den ekstreme biologiske kompleksitet, der ligger til grund for en velfungerende krop. Især er jeg fascineret af videnskaben om, hvordan kroppens helbred kan påvirkes naturligt via kost og livsstil. Arbejdet i ingrediensbranchen giver en helt unik mulighed for både at generere, omsætte og anvende dén videnskab til gavn for mennesker."

Hvem er virksomhederne?

Producerer kulturer, enzymer, probiotika og naturlige farver til et rigt udvalg af varer.

Læs mere

Producerer produkter, der påvirker udseende, konsistens og smag af forskellige fødevarer.

Læs mere

LEVERER NATURLIGE OSTEPULVERLØSNINGER I HØJ KVALITET TIL BL.A. BRØD, KAGER, KIKS, SNACKS, DIPS, SAUCER, FÆRDIGRETTER OG SMELTEOST.

Læs mere

Forsker i og leverer valleingredienser af høj kvalitet, der understøtter fødevareindustrien.

Læs mere

Er specialiserede i formuleringer af vitaminer, carotenoider, fiskeolier, aroma- og farvestoffer.

Læs mere

Udvikler kreative smagsoplevelser med økologi og naturlighed som udgangspunkt.

Læs mere

Fremstiller proteiner og smagskoncentrater af naturlige animalske råvarer.

Læs mere

Producerer ingredienser til forbedring af tekstur, konsistens og stabilitet i fødevarer.

Læs mere

Udvikler bæredygtige vegetabilske olie-løsninger til bl.a. fødevare- og kosmetikindustrien.

Læs mere

Producerer emulgatorer til anvendelse i fødevarer som chokolade, is og yoghurt m.m.

Læs mere

Virksomheder i Region Hovedstaden:

Dupont | Chr. Hansen | BASF | Einar Willumsen

Virksomheder i Region Sjælland:

CP Kelco

Virksomheder i Region Syddanmark:

Lactosan

Virksomheder i Region Midtjylland:

Arla Foods Ingredients | Palsgaard | AAK

Virksomheder i Region Nordjylland:

Essentia Protein Solutions