05.02.20 DI Fødevarer Nyheder

Ny vejledning for oprindelsesmærkning vedtaget

Q&A til den forestående lovgivning om frivillig oprindelsesmærkning er nu vedtaget og offentliggjort. Men vejledningen giver stadig anledning til udfordringer.

Den endelige vejledning til en ny lovgivning om frivillig oprindelsesmærkning er nu endeligt vedtaget. Den såkaldte Q&A blev offentliggjort af Europa-Kommissionen ved udgangen af januar, og skal tjene som vejledning for både virksomheder og Fødevarestyrelsen, når den nye lovgivning træder i kraft.

Den nye lovgivning om frivillig oprindelsesmærkning på den primære ingrediens betyder, at enhver frivillig angivelse af oprindelsesmærkning på en fødevare medfører, at producenten også skal angive oprindelsen på fødevarens primære ingrediens.

I forbindelse med den nye vejledning holdt DI Fødevarer et seminar med ca. 70 deltagere og med indlæg fra blandt andet Fødevarestyrelsens mærkningsekspert.

Spørgelysten på mødet var meget stor, og med god grund, da nogle regler er forbundet med stor usikkerhed og med meget rum for fortolkning. Dette var også den overordnede melding fra Fødevarestyrelsen, som helst ikke ville gå for meget ind i konkrete spørgsmål og vurderinger.

Lovgivningen om frivillig oprindelsesmærkning træder i kraft den 1. april 2020.

Relateret indhold