07.08.20 DI Fødevarer Nyheder

OECD-FAO: Svinepest dæmper produktion mod 2025

Udbruddet af den afrikanske svinepest vil påvirke den globale grisekødsproduktion markant frem mod 2025. Sådan lyder det i en nyligt udgivet rapport ”Agricultural Outlook 2020-2029”, der er udarbejdet af OECD og FAO. Rapporten kigger på fremtidsudsigterne for den globale landbrugs- og fødevaresektor, og har i år et særligt fokus på implikationerne af udbruddet af svinepest.


De foranstaltninger, der er foretaget for holde svinepesten nede, forventer organisationerne vil sætte en dæmper på den globale grisekødsproduktionen de næste tre år (2021–2024) før produktionen vil være nogenlunde tilbage til normalt niveau i 2025. Særligt i Asien vil grisekødsproduktionen være reduceret, da Kina er hårdt ramt af svinepesten.

Det er dog ikke kun i Asien, herunder Kina, at grisekødsproduktionen vil køre på en mindre klinge. Også i EU vil der være en lavere produktion. Men ifølge rapporten vil det først og fremmest skyldes klimarelaterede restriktioner, der vil bidrage til en reduktion i produktion af grisekød på ca. 2 pct. i perioden fra 2020 til 2029.

Læs mere her: 

Relateret indhold