Arrangement

Hør Forbrugerombudsmanden gennemgå reglerne for markedsføring

Kom til informationsmøde med Forbrugerombudsmanden i Industriens Hus mandag den 19. juni 2023 fra kl. 10.00 til 13.00. På mødet vil Forbrugerombudsmanden gennemgå reglerne for markedsføring med miljøudsagn, spamforbuddet og prismarkedsføring.

Foto: GettyImages

DI Handel holder informationsmøde med Forbrugerombudsmanden om markedsføring med miljøudsagn, spamforbuddet og Forbrugerombudsmandens retningslinjer om prismarkedsføring. Informationsmødet finder sted mandag den 19. juni 2023 fra klokken 10.00 til 13.00 i Industriens Hus.

Informationsmødet retter sig navnlig til personer, der har med marketing at gøre, men alle DI’s medlemmer er velkomne, og det er gratis at deltage.

Oplægsholderne er forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen og medarbejdere hos Forbrugerombudsmanden. Det vil være muligt at stille spørgsmål undervejs, men der vil ikke blive drøftet konkrete sager.

Der vil ikke blive udleveret materiale fra mødet.

Program

 • 10.00

  Velkomst af DI Handel

 • 10.10

  Brug af klima-, miljø- og bæredygtighedsudsagn

  Brug af klima-, miljø- og bæredygtighedsudsagn
  Virksomheders grønne agenda fylder mere og mere blandt forbrugerne. Derfor har brug af klima-, miljø- og bæredygtighedsudsagn stor betydning for markedsføring af produkter, og her kan I som virksomhed komme i problemer, hvis I ikke har styr på markedsføringsloven. Derfor er vi meget glade for, at Forbrugerombudsmanden har sagt ja til at komme og fortælle mere om, hvad I skal være opmærksomme på, hvis I anvender miljøudsagn i jeres markedsføring. Forbrugerombudsmanden vil også komme med konkrete eksempler fra praksis.

 • 11.00

  Pause

 • 11.15

  Spamforbuddet

  Hvornår er jeres e-mails omfattet af spamforbuddet, og hvilke typiske faldgruber findes der, når det kommer til spam? Det er spørgsmål, vi ofte får stillet af jer virksomheder. Derfor vil Forbrugerombudsmanden gennemgå reglerne for forbuddet mod spam og komme med eksempler på, hvornår elektroniske henvendelser ikke er omfattet af forbuddet.

 • 11.55

  Pause

 • 12.10

  Prismarkedsføring

  ”Udsalgspris”, ”chokpris” og ”tilbud”. Det er nogle af de salgsfremmende udtryk, som bliver anvendt i stor stil ved markedsføring over for forbrugerne. I maj 2022 offentliggjorde Forbrugerombudsmanden et sæt reviderede retningslinjer for prismarkedsføring. På mødet vil Forbrugerombudsmanden fortælle om rammerne for lovlig prismarkedsføring med udgangspunkt i de reviderede retningslinjer.

 • 12.50

  Afrunding

 • 13.00

  Tak for i dag

  Der vil være sandwich-to-go til deltagerne efter mødet.

image8bysd.png