online Webinar

Klimaets økonomiske stemme

Kom med til gratis webinar og hør om to økonomiske paradigmer, der fokuserer på bæredygtighed, klima og natur. Det er DREAMgruppens GrønREFORM-model og donut-økonomien.

Vær med til spændende oplæg og debat, når vi dykker ned i de to nedenstående bæredygtige økonomiske paradigmer. 

  1. GrønREFORM præsenteres af Jens Sand Kirk, projektchef i DREAMgruppen. GrønREFORM bruges af Finansministeriet og kan give svar på både økonomiske effekter af klima- og miljøpolitiske tiltag, og på hvor grønne konsekvenserne er af den økonomiske politik. Finansministeriet har hermed en model, der kan give svar på spørgsmål, som vil præge den økonomiske og klimapolitiske debat i de kommende år og bruges til at prioritere mellem forskellige miljø-, energi- og klimapolitiske tiltag. Dette kan hjælpe Danmark i mål med den grønne omstilling med færrest mulige omkostninger.

  2. Donut-økonomien gennemgås af Majbritt Skov, partner og cheføkonom i Deloitte Economics. Donut-økonomien beskriver et økonomisk paradigme for bæredygtige samfund og økonomier, hvor mennesker trives samtidig med, at de planetære grænser respekteres. Det sociale fundament måles i forhold til blandt andet mad, sundhed, ligestilling mv., mens de planetære grænser defineres ved bl.a. klima, biodiversitet og vand.

Oplægsholdere

  • DREAMgruppen

    Projektchef, Jens Sand Kirk

  • Deloitte Economics

    Partner og cheføkonom, Majbritt Skov