18.11.21 DI Transport Nyheder

Derfra min verden går!

Ugens kommentar af branchedirektør Michael Svane

Mens de sidste konstitueringer i kommuner og regioner er ved at falde på plads – og ikke mindst personspørgsmålene om borgmester- og udvalgsposter m.v.  finder en afklaring, så er der grund til at se fremad. Naturligvis er politik også personer, men det vi på tværs af partier og blokke mest af alt har brug for i erhvervslivet er samarbejde og klare signaler for de politiske rammer de næste 4 år.

I virksomhederne har vi brug for vished og stabilitet, så vi på alle vitale livsområder, ved hvad vi kan regne med. Det gælder også mobilitet, grøn omstilling, uddannelse og meget andet. De lokale rammevilkår fylder meget hos alle virksomheder, uanset om man er den lille håndværksmester, transportvirksomhed eller globale virksomhed. Virksomhedernes adgang til kunder, markeder og ikke mindst arbejdskraft begynder og slutter ved fabriksporten eller butiksdøren.

Det siges at alle veje fører til Rom. Det kan også siges, at alle veje fører til en adresse i en kommune. Den globale mobilitet er også mobilitet i lokalområdet. Turen til Beijing begynder i Brande!

Lokalpolitik er en vigtig byggesten i det samarbejdende folkestyre, men også afgørende for virksomhedernes lokalisering og investeringer.

Når medlemmerne i DI hvert eneste år i de årlige bedømmelser vægter transport og infrastruktur højest blandt de lokale erhvervsvilkår, så er det udtryk for, at tilgængelighed er et livsvilkår for hver og en virksomhed.

Vi har brug for et samarbejdende folkestyre i den enkelte kommune, men også på tværs af kommunegrænserne.

Tillykke til alle jer, der blev valgt/genvalgt og tak til alle jer, der stillede op også selv om I ikke fik en plads i byrådet eller regionen.

Nu gælder det ikke personen, nu er det politikken, som skal sætte rammerne for os alle de næste 4 år. En periode hvor afgørende dagsordener som klima, arbejdskraft, sundhed og mobilitet skal løftes og skabes.

God vind og lad håbe på en fælles fremtid, hvor vi alle samles om at være på den samme rejse.

Michael Svane
Skrevet af:

Michael Svane

Relateret indhold