06.03.23 ATL Nyheder

OK23: Dele af særlig opsparing bliver til nyt løntillæg

Tre af de syv procent der i dag udgør medarbejdernes særlige opsparing vil fremover blive konverteret til et særligt løntillæg.

Hidtil har medarbejdere på ATL-overenskomsten hvert år kunnet opspare op til syv procent af deres egen løn via en særlig opsparing, den såkaldte fritvalgsordning.

Men hvis den nye ATL-overenskomst mellem ATL/DI og 3F Transport, der blev indgået i weekenden, vedtages, vil en del af denne opsparing fremover blive automatisk udbetalt som et særligt løntillæg.

Den nye aftale imødekommer et stort ønske om, at færre kroner placeres i opsparingsordninger, og at mere bliver udbetalt direkte sammen med lønnen. Det er mit klare indtryk, at mange i branchen netop har efterlyst en sådan model, og det bliver nu tilfældet, med mindre medarbejderen ønsker det anderledes, siger branchedirektør i ATL, Lars William Wesch.

Stiger i 2024

Ændringen betyder, at fra og med 1. juli 2023 konverteres tre af de i alt syv procent af lønnen, der i dag udgør den særlige opsparing, til et særligt løntillæg.

Når den særlige opsparing stiger den 1. marts 2024 med yderligere to procent af den ferieberettigende løn, er det aftalt i ATL-overenskomsten, at de to procent konverteres til en yderligere forhøjelse af det særlige tillæg.

Medarbejdernes særlige opsparing vil herefter være på fire procent, mens de øvrige fem procent altså vil være konverteret til et løntillæg.

Hvis en medarbejder selv ønsker det, kan løntillægget fortsat ændres til særlig opsparing.

Relateret indhold