01.05.23 ATL Nyheder

Hvem skal have ATL’s nye lærepladspris?

ATL har indstiftet en ny pris, Transportens Lærepladspris, for at anerkende de virksomheder, der tager ansvar for næste generation i transportbranchen.

Der er behov for, at flere unge vælger transportbranchen som levevej. I de bestræbelser spiller virksomheder, der tilbyder lærepladser en helt særlig rolle og derfor er der også behov for at anerkende de arbejdspladser, der går forrest i forhold til lærlinge.

Det fortæller Henrik Tofteng, der er bestyrelsesformand i ATL.

Vores branche er afhængig af virksomheder, der tager ansvar for at udklække næste generation. Med Transportens Lærepladspris, har vi indstiftet en pris, der er med til at anerkende de virksomheder, der tager ansvar for branchens fremtid og går de ekstra skridt for, at lærlingene udvikler sig fagligt og socialt, siger Henrik Tofteng.

Hvem kan få prisen?

Transportens Lærepladspris gives til en respekteret og anerkendt virksomhed i branchen, der har taget særlige initiativer for at sikre gode rammer for et eller flere lærepladsforløb. Virksomheden skal være medlem af ATL og være godkendt som læreplads inden for chauffør-, værksted-, og/eller lager- og terminalområdet.

Det kan desuden indgå i bedømmelsen, hvis virksomheden har ydet en særlig indsats for, at en eller flere personer med kompetencemæssige eller andre udfordringer er kommet godt igennem et lærepladsforløb eller på anden vis udvist en særlig forbilledlig indsats i forhold til lærlinge.

Skolerne indstiller                 

Virksomheder kan indstilles af en udbyder af en uddannelsesudbyder/erhvervsskole, hvor en eller flere af virksomhedens lærlinge har gennemført skoledelen af uddannelsen eller er i gang med det. Indstillingen skal sendes senest mandag den 10. juli 2023.

Er en uddannelsesudbyder/erhvervsskole i tvivl om en virksomhed er medlem af ATL, kan der rettes henvendelse på ATL@DI.dk

Vinderen offentliggøres i forbindelse med ATL’s årsdag den 7. september 2023.

Læs mere om indstillingskriterier og indstillingsformular i boksen nedenfor.

 

Indstil

Indstil en virksomhed til årets Lærepladspris her

Information om og kriterier for indstilling

Indstilling af kandidater til Transportens lærepladspris 2023

Relateret indhold