Foto: Colourbox

06.11.23 ATL Nyheder

Lovpligtigt hygiejnekursus ramt af it-problemer

Efter problemer med MitID har Statens Serum Institut åbnet en alternativ løsning, så medarbejdere, der håndterer levende svin, fortsat kan få bevis for at have gennemført det lovpligtige hygiejnekursus.

For at forebygge spredning af MRSA-bakterier i svinebesætninger har det siden 2018 været et lovkrav her i landet, at personer, der håndterer levende svin, gennemfører et online hygiejnekursus. Det gælder blandt andet slagteriarbejdere, landbrugsmedhjælpere og chauffører på svinetransporter.

Imidlertid har kurset, der udbydes af Statens Serum Institut (SSI), siden september været ramt af it-problemer, så kursister ikke har kunnet logge ind.

Ifølge SSI bunder udfordringerne i problemer med MitID, der opstod efter den digitale signatur sidst blev opdateret.

Arbejdsgiver skal underskrive

Mens SSI’s udbyder arbejder på en løsning, så kursister atter kan bruge MitID til at logge ind og bagefter automatisk få udstedt et kursusbevis, har SSI åbnet en mere håndbåren løsning, der normalt kun er for personer, der er undtaget MitID.

Håbefulde kursister skal i stedet henvende sig til SSI og vil herefter få tilsendt et åbent link til hygiejnekurset, der indholdsmæssigt er det samme som det oprindelige kursus. Samtidig medsendes et kursusbevis, som kursistens arbejdsgiver efterfølgende kan underskrive som dokumentation for, at kurset er gennemført.

Dispensation fra Fødevarestyrelsen

Fødevarestyrelsen har givet dispensation for de åbne kurser, indtil de tekniske udfordringer er løst. Samtidig vil Fødevarestyrelsen ikke stille krav om, at kursister med underskrevne kursusbeviser senere skal tage et nyt hygiejnekursus med login.

Hvis I har en medarbejder, der skal på hygiejnekursus, kan SSI’s afdeling for MRSA i dyr kontaktes på mrsaidyr@ssi.dk eller tlf. 4171 4866.

Relateret indhold