FOTO: Colourbox

16.01.24 ATL Nyheder

Transportuddannede giver andre faglærte baghjul

Nyuddannede på transportområdet har lettere ved at komme i arbejde end alle andre faglærte.

Hele 86 procent af de nyuddannede, der i 2019 fik et svendebrev som kranfører, godschauffør, autohjælper, ambulanceredder eller et af de andre specialer på transport- og logistikområdet, var i arbejde ni måneder efter afsluttet uddannelse.

Transport- og logistikområdet er dermed allerforrest blandt alle erhvervsuddannelser, når det gælder om at få nyuddannede i beskæftigelse. Det viser en analyse fra Danmarks Statistik. Find statistikken her.

- Undersøgelsen bekræfter, hvad vi også hører fra vores medlemmer, at der generelt er stor efterspørgsel på dygtige medarbejdere og at efterspørgslen især er stor efter at få faglærte medarbejdere, både når det gælder godschauffører og kranførere, siger branchedirektør i ATL – Transportens Arbejdsgivere, Lars William Wesch.

Godt rustede til fremtiden

Undersøgelsen viser samtidig, at efterspørgslen efter nyudlærte med en erhvervsuddannelse er højere end efterspørgslen efter nyuddannede med en videregående uddannelse. Især er der et spring ned til nyuddannede med en kort videregående uddannelse, hvor kun 48 % var i arbejde efter ni måneder.

- Undersøgelsen bekræfter, at en uddannelse inden for transport og logistik i høj grad er brugbar både nu og i fremtiden, hvor man som nyuddannet kan komme hurtigt og stærkt ind på arbejdsmarkedet. Samtidig ved vi også, at en uddannelse inden for faget giver adgang til en bred vifte af karrieremuligheder. For eksempel er det jo set flere gange, at godschauffører på sigt skifter og bliver disponenter og senere også bliver ledere i en transportvirksomhed, siger Lars William Wesch.

Relateret indhold