Fotokredit: Volvo Danmark

21.04.23 DI Bilbranchen Nyheder

Bilbranchen foreslår takseringsgebyr i Autotaks

På F&P’s Ekspertudvalg for værksteder onsdag den 19. april foreslog Bilbranchen, at Autotaks bliver indrettet med et nyt felt til afregning af takseringsopgaven. F&P vil nu drøfte forslaget med sine medlemmer.

Opgaven med at taksere bilskader er blevet større med årene i takt med, at bilerne er blevet mere komplicerede. Takseringsprocessen er dog blevet langt mere automatiseret gennem de senere år, men overvejende på taksators side - med eksempelvis robotter - og knapt så meget på værkstedets side.

Imens er mange opgaver i forbindelse med at taksere bilskader lagt over på værkstederne, hvilket har væsentlig betydning for værkstedernes tidsforbrug med bilskaderne samlet set.

Derfor sendte Bilbranchen i marts et forslag ind til F&P om, at værksteder og forsikringsselskaber individuelt bør kunne aftale afregning af arbejdet med at taksere skader i Autotaks. Konkret foreslår Bilbranchen, at Autotaks bliver indrettet med et nyt felt til afregning af takseringsopgaven. Bilbranchen præsenterede forslaget på mødet i F&P’s Ekspertudvalg for værksteder onsdag den 19. april.

Til forslaget siger direktør i Bilbranchen, Thomas Møller Sørensen:

”Der er i princippet ikke noget galt med, at værkstederne har fået mere af opgaven med at taksere bilerne, for de har oftest den største og hurtigst opdaterede kompetence omkring bilerne. Men det er som altid af afgørende betydning, at værkstedernes forretning fortsat hænger sammen – bl.a. ved, at værkstederne selvfølgelig har mulighed for at opkræve betaling for alle de typer af arbejde, som de udfører med reparation af biler,” udtaler han og fortsætter:

”Derfor giver det god mening med et takseringsgebyr i Autotaks, for de værksteder og forsikringsselskaber, der måtte aftale en sådan ydelse. Det hører vi nu fra flere medlemmer, at de gerne vil have muligheden for i Autotaks.”

Bilbranchens tre forslag

Næste skridt er, at F&P vil fremlægge forslaget for deres medlemmer inden sommerferien, hvor de sammen vil drøfte Bilbranchens forslag. Forslaget var ét ud af tre forslag i alt, der var sendt ind til udvalget. Du kan læse alle tre i nedenstående filer.

Nyt felt til takseringsgebyr ved skadesberegning Skub ønsket om specifikke brugte dele ud til autogenbrugerne i det nye Autoflex Afklaring af hvorvidt spartling i forbindelse med skarring er indeholdt i arbejdstiden
Kenneth L. Hjorth-Hansen

Kenneth L. Hjorth-Hansen

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3302
  • Mobil +45 4141 7791
  • E-mail klhh@di.dk

Relateret indhold