Fotokredit: Ejner Hessel A/S

01.05.23 DI Bilbranchen Nyheder

Flere kvinder finder vej til bilbranchen: Ejner Hessel A/S viser karrieremulighederne

På tværs af uddannelserne indenfor bilbranchen meldes der om stigende interesse fra kvinder, der ønsker at gøre karriere. Med ny kampagne viser Ejner Hessel A/S de mange muligheder, som branchen tilbyder.

Nye tal fra Undervisningsministeriets uddannelsesstatistik viser, at tilgangen af kvinder på mekanikeruddannelsen er mere end tredoblet de seneste ti år. I januar 2023 udgjorde kvinderne på Mercantec i Viborg 10,34 procent af optaget på personvognsmekanikeruddannelsen – det største antal nogensinde i skolens historie. Lige som det går støt fremad inden for handelsuddannelsen. På Business College Syd i Mommark på Sydals, hvor der uddannes til både salg og eftermarkedet, fylder kvinderne nu godt 20 procent i klasserne.

Som et eksempel på den positive udvikling viser Ejner Hessel A/S i deres netop lancerede kampagne, ’Kvinder i bilbranchen’, eksempler på kvinder, der har valgt en karriere i bilbranchen og har succes i deres forskellige funktioner i virksomheden. Kampagnen har ligeledes til formål at gøre branchen attraktiv for kvinder at vælge til. Dette er også set i lyset af, at branchen om få år står overfor en massiv udfordring med at skaffe nok faglærte.

Og bare det at vise kvinder, at bilbranchen i stigende grad beskæftiger andre kvinder, har en effekt ifølge HR-koordinator hos Ejner Hessel A/S, Emma Baltzer:

- Det kan lyde banalt, men det betyder faktisk rigtig meget at vise, at kvinderne allerede er i bilbranchen. Som et lille eksperiment satte jeg nogle af vores kvindelige ansatte på uddannelsesmaterialerne, når vi skulle ud på skolerne og til uddannelsesmesser, og det hiver simpelthen flere kvinder hen til en snak. Interessen er der, vi skal bare lade kvinderne vide, at vi også vil dem."

I Bilbranchen hilses Ejner Hessels kampagne meget velkommen, da al erfaring viser, at netop flere kvinder i branchen bidrager til dynamikken på arbejdspladsen og er med til at løfte innovationskompetencerne i den enkelte virksomhed.

- Med Ejner Hessels nye flotte kampagneinitiativ håber vi, at flere kvinder blive inspireret til at kigge mod bilbranchen, da det vil gavne hele branchen. Vi har selv gennem årene portrætteret flere talentfulde kvinder fra branchen i vores Bilkarriere-Univers, og det er opløftende at se i statistikkerne, at kvinderne i stigende grad vælger en uddannelse rettet vores branche," siger Hanne Baunkjær, chefkonsulent i Bilbranchen.

Du finder kampagnen her

Kvinder i bilbranchen

Flere kvinder vil arbejde med biler: De både kan, vil og tør være en del af branchen

Læs Ejner Hessels pressemeddelelse her
Hanne Baunkjær

Hanne Baunkjær

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 4846
  • Mobil +45 2099 8478
  • E-mail haba@di.dk

Relateret indhold