02.03.21 Dansk Beton Nyheder

Beton opfylder alle krav til godt indeklima - ansøg om Indeklimamærkning til reduceret pris

I samarbejde med Dansk Indeklima Mærkning stiller Dansk Beton nu dokumentation til rådighed for dig som medlemsvirksomhed, så du kan ansøge om mærkningstilladelse hos Dansk Indeklima Mærkning. Du kan bruge det i din markedsføring.

Beton opfylder alle kriterier til godt indeklima, viser ny rapport fra Teknologisk Institut. 

I et nyt samarbejde mellem Dansk Beton og Dansk Indeklima Mærkning stiller Dansk Beton dokumentation til rådighed for medlemsvirksomhederne, så man på denne baggrund kan ansøge om en mærkningstilladelse hos Dansk Indeklima Mærkning. Dermed har du som medlem mulighed for at benytte indeklimamærket i markedsføringen af din virksomheds produkter.

Reduceret pris for medlemmer

Dansk Indeklima Mærkning tilbyder at udstede en mærkningstilladelse til en reduceret årlig pris på kr. 17.000,- (normalpris kr. 19.500,-) til medlemmer af Dansk Beton, når mærkningstilladelsen baseres på de prøvningsresultater, der stilles til rådighed af Dansk Beton.

Sådan gør du

Er du medlem af Dansk Beton og ønsker at benytte Indeklimamærket i markedsføringen af en eller flere typer beton, så kontakt Dansk Indeklima Mærkning på indeklimamærket@teknologisk.dk.

Husk at fremsende din virksomheds vejledninger for opbevaring, transport, montage, rengøring og vedligehold af de mærkede produkter som en del af dokumentationen bag mærkningstilladelsen.

Beton godkendt i alle kriterier

Baggrunden for samarbejdet med Dansk Indeklima Mærkning er blandt andet en ny rapport fra Teknologisk Institut, der måler afgasning og lugt fra beton og konkluderer, at alle kriterier i forhold til indeklimamærkning i dansk byggeri er godkendt.

Til rapporten undersøgte Teknologisk Institut emission og lugt fra fabriksbeton, letklinkerbeton og elementbeton. Og konklusionen er klar: For alle tre betoner er alle kriterier i forhold til Indeklimamærkning godkendt.

Fakta om indeklimamåling på beton, Teknologisk Institut:

  • Måling af emissioner og lugtbedømmelse foretaget fra 27.3. til 26.5.2020.
  • Tre prøveemner støbt på fabriksbeton, letklinkerbeton og blødstøbt elementbeton og efter to uger anvendt til indeklimamåling, alle godkendt i alle kriterier.
  • Alle resultater er godkendt af Dansk Indeklima Mærkning.

Læs rapporten fra Teknologisk Institut her

Relateret indhold