11.04.24 PI Nyheder

Plan B viste sig at være det rigtige for Dana: Nu skal hun til Skills 2024

Dana troede, at hun skulle i militæret. I stedet uddannede hun sig som procesoperatør, og nu er hun så dygtig til sit fag, at hun skal dyste i DM i Skills 2024.

 

 

Foto: Industriens Uddannelser

Det stod ikke skrevet i stjernerne, at Dana skulle ende med at uddanne sig som procesoperatør. Faktisk havde hun planer om at uddanne sig i militæret, men en arbejdsskade spolerede den plan. Ad omveje besluttede Dana sig for at uddanne sig til procesoperatør. Og det har vist sig at være den helt rigtige beslutning, for i dag er Dana så dygtig til sit fag, at hun skal til DM i Skills 2024.

-Mine forældre har altid sagt til mig, at jeg skulle på universitetet og blive ingeniør. Jeg lyttede til deres råd, men jeg fandt hurtigt ud af, at det virkelig ikke er mig. Det med at sidde hver dag og læse giver ikke mening for mig. Jeg vil gerne ud at lave noget, hvor jeg føler, at det er et arbejde, og hvor der kun er små skoleophold.

Da universitetet ikke viste sig at være det rigtige for Dana, gik hun ind på UddannelsesGuiden, hvor hun søgte efter det, hun interesserede sig for. Her faldt hun over procesoperatøruddannelsen, som hun syntes lød spændende.

Og sådan endte Dana som procesoperatør hos FMC, der blandt andet producerer kemikalier til landbrug, hvor hun sidder i kontrolrummet og har overblik over de forskellige beholdere.

For Dana er det fedeste ved at være procesoperatør, når hun knækker koden til et anlæg og forstår hele processen. Samtidig mener hun, at hendes gymnasiale baggrund har spillet en rolle i, hvorfor hun er blevet så dygtig til sit fag.

-Alt det teoretiske er lidt en gentagelse for mig, da jeg har gået på gymnasiet inden. Derfor kan jeg slappe meget mere af, når jeg ser på det teoretiske som fx kemi, fysik og matematik. Så jeg føler mig mere tilpas i faget. Det er måske det, der gør, at jeg er blevet god til faget, fortæller Dana.

Øvelse gør mester

Når Dana skal forberede sig til DM prøver hun at øve sig i at kunne styre noget nyt, eftersom procesoperatørerne ikke kender til de anlæg, de skal konkurrere i til Skills. Derfor sker Danas primære forberedelse, når hun er på arbejde og styrer et nyt anlæg.

-Så gælder det om for mig at blive så hurtig som overhovedet muligt til at sætte mig ind i det, siger hun.

Noget specielt ved procesoperatørkonkurrencen er, at deltagerne skal dyste i hold. Her er kommunikation nøgleordet.

-Selvom jeg ikke kender ham, jeg skal være på hold med endnu, skal jeg snart på skole, hvor jeg møder ham. Når vi er samlet, skal vi øve os i, hvordan vi kommunikerer godt sammen. Det er vigtigt, så vi til konkurrencen kan samarbejde på en naturlig og god måde, fortæller Dana og tilføjer:

-Publikum kan glæde sig til at se nogle procesoperatører, som går ind til et anlæg og nærmest ikke ved, hvad de går ind til. Men at de efter en kort præsentation får anlægget til at fungere. Så kan publikum se, at man godt kan nogle ting, blot man stoler på de ting, man har lært.

Relateret indhold