Mikkel (tv.) og Peter (th.) med diplomet i hånden efter veloverstået eksamen i DI Byggeris Uddannelse for nye byggeledere

22.01.24 DI Byggeri Nyheder

DI Byggeris uddannelse for nye byggeledere

I december havde vi endnu engang fornøjelsen af at have et kuld nye byggeledere til eksamen i vores skræddersyede forløb for nye byggeledere. Mød to af dem her og læs om muligheder for tilskud til uddannelsen.

Mikkel

Mikkel er fra EMR Murer & Entreprenør A/S, der er et mellemstort og velkonso­lideret byggefirma, som udfører byggeopgaver over hele landet i total-, hoved- og fagentrepriser. De beskæftiger sig typisk med store bolig-, institu­tions- og erhvervsbyggerier, samt med udførelsen af større bygnings- og konstruktionsmæssige arbejder ved udførelsen af anlægsopgaver.

Mikkel har altid haft stor lyst til selvudvikling, men en lang videregående uddannelse og SU passede ikke ind i familielivet. ”Da jeg fandt dette kursus, passede det perfekt. Masser af ny viden, men tilpasset så mit daglige virke som byggeleder stadig er muligt – uden at gå for meget på kompromis med familielivet”.

I sin afsluttende opgave arbejdede Mikkel med nogle af de overspring, han har oplevet i en lodret opstart af nye projekter. Han har med værktøjer inden for roller, ansvarsfordeling, risikovurderinger og forskellige principper for tidsplaner, skabt et overblik og nogle metoder, som han kan bruge direkte i et aktuelt projekt, virksomheden er i gang med.

”Det stiller os forhåbentlig også stærkere i fremtidige projekter med den erfaringsudveksling, der nu bliver dokumenteret ved at bruge mine metoder i praksis”.

Mikkel oplevede et generelt højt niveau på uddannelsen og var især glad for undervisningsformen: ”Undervisningen var spændende og dynamisk med en blanding af gruppearbejde, personlige erfaringer og anekdoter fra den virkelige verden”.

Peter

Peter er fra Malerfirmaet Eskildsen A/S, der er et traditionsrigt firma med 87 år på bagen. De har den seneste tid kastet sig ud i nogle spændende restaureringsopgaver, som kræver en udvidelse af firmaets kompetencer. Derfor fik blandt andre Peter muligheden for at tage uddannelsen.

I sin opgave arbejdede Peter på at udforme en konkret manual til, hvordan hans virksomhed kan håndtere de store og ofte komplicerede byggeopgaver, de er begyndt at fokusere på.

”Jeg har fået udfærdiget en manual, som vi nu har påbegyndt arbejdet med at inkorporere i vores daglige arbejde. Så man kan roligt sige at der er kommet noget helt konkret ud af kurset”. 

Få tilskud

Som noget nyt yder Bygge- og anlægsbranchens udviklingsfond tilskud til de virksomheder, der sender deres medarbejdere på uddannelsen.

Fonden har endvidere besluttet, at der skal ydes et særligt forhøjet tilskud til grønne og digitale uddannelser.

Læs mere om støttemulighederne for Bygge- og anlægsbranchens udviklingsfond her

Om uddannelsen

Uddannelsen tilbyder nødvendig viden om ansættelsesforhold og styringsredskaber, skræddersyet til ledelsesmæssige udfordringer for nye byggeledere. Den er genskabt efter opfordring fra medlemmer, der ønsker den forbedrede oplevelse for både medarbejder og virksomhed i de første år som byggeleder. Kurset styrker kompetencer inden for blandt andet kommunikation, samarbejde, planlægning, sagsstyring, overenskomster og prislister. Det tilbyder også løbende opdateringer om overenskomstforhandlinger.

Uddannelsen er skabt af erfarne byggeledere og du får som deltager mulighed for at udvide dit netværk med andre nye byggeledere og dele erfaringer og udfordringer.

Læs mere om uddannelsen her

Relateret indhold