Webinar

Webinar: FødevareNetværk om kostråd, ernæring og ernæringsmærkning

Teamet på årets første webinar i FødevareNetværket er de nye klimavenlige kostråd, baggrunden for kostrådene og kostundersøgelsen, Nordiske Næringsstofanbefalinger samt ernæringsmærkning.

Webinaret er overstået

Afspilning af webinar kræver medlemsskab af: DI Fødevare

Login her

Fødevarestyrelsen har lanceret de nye klimavenlige kostråd, og vi har fået deres enhedschef for bæredygtig mad og sundhed, Anne Pøhl Enevoldsen, til at give os et indlæg herom. Efterfølgende vil seniorforsker Ellen Trolle fra DTU Fødevareinstituttet fortælle om vidensgrundlaget bag kostrådene, status for kommende kostundersøgelse og de Nordiske Næringsstofanbefalinger (NNA). Fødevarestyrelsen deltager også med en status på ernæringsmærkning og ernæringsprofiler ved bromatolog, specialkonsulent Mette Christiansen. Hun fortæller også lidt om Nutriscore og Nøglehullet.

Vi afslutter webinaret med et indlæg af branchedirektør Leif Nielsen, DI Fødevarer, om vores arbejde i 2021 og en status om COVID-19.

   PROGRAM

Kl. 09.30
   

Velkomst
Seniorchefkonsulent Gitte Hestehave, DI Fødevarer 

Kl. 09.35


Præsentation af Fødevarestyrelsens klimavenlige kostråd
Enhedschef Anne Pøhl Enevoldsen, Fødevarestyrelsen

Kl. 10.05


Baggrunden for kostrådene, kostundersøgelsen og Nordiske Næringsstofanbefalinger
Seniorforsker Ellen Trolle, DTU Fødevareinstituttet

Kl. 10.35


Ernæringsmærkning
Bromatolog og specialkonsulent Mette Christiansen, Fødevarestyrelsen

Kl. 11.00

DI Fødevarer 2021 og status for COVID-19
Branchedirektør Leif Nielsen, DI Fødevarer

Kl. 11.20

Afslutning
Seniorchefkonsulent Gitte Hestehave, DI Fødevarer