GettyImages
21.02.23 DI Handel Nyheder

Krise eller ikke-krise: Sådan optimeres forretningen under pres

2023 forventes – krise eller ej – at blive et vanskeligt år for landets virksomheder. Usikkerheden om, hvordan man bedst driver forretning i den økonomisk situation, har bredt sig.

Vi har taget hul på et udfordrende år, og derfor bliver effektive, bæredygtige processer og velfungerende globale forsyningskæder afgørende, uanset om I er en stor eller mindre virksomhed.

Når vi går nye udfordringer i møde, er det relevant at reflektere over, hvad vi har lært af de seneste års mange kriser – corona, krig og inflation. Fortsætter vi, som vi plejer? Er vi alle sammen blevet mere kortsigtede i vor måde at agere på? Har vi fået mindre lyst til at lave større investeringer og generelt at løbe risici? Er vi alle blevet lidt handlingslammede, og har hældt budgetterne ud med badevandet, fordi man alligevel ikke kan regne noget for sikkert?

Hvis det er tilfældet, er det jo ej heller uden omkostning. Paradokset er nemlig, at man altid vil møde uforudsete hændelser, som man må navigere i forhold til. Samtidig ser vi nye trends og tendenser, som også sætter nye krav at efterleve. Vi tør godt at sige, at bæredygtighed i fremtiden vil fylde mere og mere. Der er nye krav til bæredygtighedsrapportering på vej, som vil påvirke alle led i forsyningskæden, direkte eller indirekte. Men er det øgede fokus på bæredygtighed en trussel for virksomhederne, eller er det også grobund for nye muligheder?

Skrevet af:

Poul Skovgaard Alma Carmen Lyngby Christensen

Relateret indhold