DI Rådgiverne

COBE vandt Nordhavn - det gav opgaver i Tyskland

COBE har forvandlet Nordhavn fra industrihavn til en ny bydel. Hvis ikke COBE havde vundet Nordhavn, var eksport for mio. gået tabt.

I 2008 vandt COBE sammen med Sleth og Polyform, By & Havns konkurrence om Skandinaviens største byudviklingsprojekt, Nordhavn, i København. Siden har teamet rådgivet By & Havn i udviklingen af Nordhavn fra tidligere industrihavn til ny bydel.

Foruden masterplanen for hele området, står COBE bag en række byggerier i bydelen, bl.a. boligbyggeriet The Silo, som er en tidligere kornsilo, der nu er ombygget til lejligheder. COBE og Vilhelm Lauritzen Arkitekter står også bag den kunstige ø, Kronløbsøen, der skal rumme boliger, erhverv og p-hus samt bydelens to metrostationer.

Omdannelsen af den gamle industrihavn til ny bydel er i fuld gang, og omkring 1.700 beboere er allerede flyttet ind. Fuldt udviklet forventes Nordhavn i 2050 at rumme 40.000 beboere og 40.000 arbejdspladser.

Erfaringerne i forbindelse med Nordhavnsprojektet har været en afgørende reference i forbindelse med COBE’s deltagelse i flere forskellige projektkonkurrencer i udlandet.

Blandt andet Deutzer Hafen i den tyske by Köln, som COBE vandt i 2016. Projektet omdanner byens tidligere industrihavn til en bæredygtig bydel med et stort vandfald og offentlig swimmingpool som nyt vartegn.

Dertil kommer Europahafenkopf i Bremen i Tyskland, hvor den tidligere industrihavn bliver omdannet til et helt nyt bykvarter. Her står COBE bag fire bygninger på i alt 70.000 m2 med offentlige funktioner samt boliger og kontorer. Byggeriet bliver et nyt vartegn for den tyske by, når det står færdigt i 2021.

Relateret indhold