05.09.22 DI Service Månedens medlem

Hør hvorfor G4S har lærlinge og elever.

Mangel på arbejdskraft står allerhøjest på medlemmernes dagsorden. Helt konkret kommer vi til at mangle mere end 100.000 faglærte de kommende år. Det er derfor helt afgørende, at vores virksomheder er i stand til at tiltrække, uddanne og fastholde nye medarbejdere.

Vi har været på besøg hos G4S og bedt dem sætte ord på, hvorfor de arbejder så fokuseret med lærlinge og elever.

"Det er rigtig vigtigt for os, at vi tager vores ansvar og bidrager med det vi er i stand til, for at sikre, at vi får kvalificeret arbejdskraft i Danmark." lyder det fra den adm. Direktør i G4S Ole Knudsen.

G4S uddanner de næste generationer af faglært arbejdskraft indenfor mange forskellige fag. G4S uddanner ikke bare vagtelever, men også  elektrikere, IT-supportere og personer til det administrative område.

Èn af de elever som særligt er glad for sit valg om at blive vagtelev er Camilla Tandrup. "Jeg valgte G4S fordi det er en stor virksomhed, hvor der er rigtig god mulighed for, at jeg kan finde den plads der passer godt til mig."

Også Teamleder Nicky Holm ser fordelene ved at have elever hos G4S, da de bidrager med en god dynamik. "Det gode ved at have lærlinge som Camilla er, at de skaber noget dynamik i elevholdene både ude på skolerne, men også ude hos kunderne."

G4S viser sig som et rigtig godt eksempel på en virksomhed i servicebranchen, der vil være med til at løfte ansvaret for at sikre fremtidens faglærte arbejdskraft.

I videoen kan du høre G4S vagtelev Camilla Tandrup, teamleder Nicky Holm og G4S adm. direktør Ole Knudsen.

Vi har DI Service lærlingeindsats, der hjælper med helt konkret rådgivning til DI Services medlemmer. Og DI Lærepladsfællesskabet er leveringsdygtige i tips og tricks, praksisnære værktøjer og den nyeste viden om at uddanne, webinarer, netværk og spændende arrangementer.  Begge er relevant både for de virksomheder, der allerede uddanner, og dem, der ønsker at komme i gang.

Samtidig giver vi virksomhederne en unik mulighed for at brande sig selv som en virksomhed, der tager socialt ansvar og uddanner med stolthed. Det gør vi gennem gode historier, skæve cases og så selvfølgelig alt vores merchandise. I et stærk samarbejde med DI’s branchefællesskaber, regionalforeninger, sektioner og mange andre sætter vi spot på de 94 forskellige erhvervsuddannelser, som DI’s medlemsvirksomheder repræsenterer.

Er du medlem af DI Service, har du mulighed for både at få rådgivning og konkret hjælp af chefkonsulent Camilla Sandfeld, der er ansvarlig for DI Services lærlingeindsats. Du kan både ringe og skrive til Camilla og hun lægger gerne vejen forbi til et besøg. Du er også velkommen til at blive medlem af DI Service lærlingenetværk, som er et netværk for lærlingeansvarlige. Læs mere om DI Service lærlingenetværk  her.

Emil Knudsen
Skrevet af:

Emil Knudsen

Relateret indhold