Foto: Getty Images

19.02.24 ATL Nyheder

Webinar: Få hjælp til virksomhedens CO2-regnskab med Klimaklar

Kom til webinar om det digitale værktøj, der understøtter transportvirksomheder, der ønsker at lave deres eget CO2-regnskab. Lær fra transportvirksomhed, der har testet løsningen.

Medlemmer i ATL – Transportens Arbejdsgivere har nu adgang til Klimaklar Produktionsvirksomhed, der er en digital platform, der oprindeligt er udviklet til produktionsvirksomheder, der ønsker at lave et CO2-regnskab. Navnet til trods er løsningen også meget velegnet til transportvirksomheder.

Den digitale platform er opbygget af seks læringsmoduler, der trin-for-trin giver viden om CO2-udledninger i scope 1-2-3 og støtter virksomheder til at komme i mål med deres eget CO2-regnskab. Samtidig giver platformen inspiration til, hvordan en virksomhed opstiller egne reduktionsmål og bedst kommunikerer om klimaarbejdet.

Gennem platformen er der også mulighed for at stille spørgsmål til klimarådgivere, der kan kontaktes telefonisk.

For at give interesserede medlemmer en god start afholder ATL og DI Transport et webinar om Klimaklar Produktionsvirksomhed. Webinaret afholdes den 27. februar kl. 11.00-11.45. Tilmeld dig her.

Tryghed i kortlægningsarbejdet

Forud for adgangen til Klimaklar Produktionsvirksomhed, har ATL bedt transportvirksomhederne Vendelbo Spedition A/S og Johs. Sørensen A/s om at pilotteste løsningen. De første tilbagemeldinger har været positive og til webinaret den 27. februar vil Vendelbo Spedition A/S dele ud af deres erfaringer.

Ifølge driftsdirektør i Vendelbo Spedition A/S, Flemming Gregersen, giver Klimaklar Produktionsvirksomhed tryghed for, at de mandetimer, virksomheden lægger i kortlægningsarbejdet, er givet ordentligt ud. Det skyldes, at løsningen er med til at sætte en objektiv ramme for, hvad der skal med, hvad der kan udelades og hvordan det skal beskrives i regnskabet.

Målet for Vendelbo Spedition A/S er at lave et CO2-regnskab for 2023, der bliver så korrekt, at det kan fungere som basisår. Flemming Gregersen lægger ikke skjul på, at kortlægningsarbejdet er omfattende, men er alligevel sikker på, at virksomheden får glæde af indsatsen.

Vil I selv prøve kræfter med Klimaklar Produktionsvirksomhed? Læs mere her.

Relateret indhold