Fotokredit: Bilbranchen

26.10.23 DI Bilbranchen Nyheder

DI Bilbranchen samlede forhandlerforeningerne til første erfa-møde

Repræsentanter for størstedelen af landets forhandlerforeninger var onsdag den 25. oktober i Industriens Hus til første møde i DI Bilbranchens nye erfa-gruppe.

DI Bilbranchen er i jævnlig individuel dialog med langt de fleste af landets forhandlerforeninger - ikke mindst i forhold til gennemgang af forhandlerkontrakter. For nogle uger siden tog DI Bilbranchen, af flere grunde, derfor initiativ til at samle repræsentanter for foreningerne til et erfra-gruppemøde.

Dels kunne DI Bilbranchen se en værdi i, at foreningerne får de samme informationer om vurdering af lovgivning med betydning for forhandlerkontrakter på samme tid, ligesom det giver mulighed for at styrke det internationale arbejde foreningerne imellem. Derudover giver et erfa-møde også en naturlig anledning til at udveksle viden og inspiration til udvikling af kommercielle initiativer i regi af foreningerne.

På mødet i Industriens Hus deltog i alt 15 repræsentanter for forhandlerforeningerne, hvormed langt størstedelen af landets bilmærker var repræsenteret. Programmet for mødet bød først på oplæg af Jesper Kruse Markvart fra Focus Advokater om tendenser i de nyeste forhandlerkontrakter, hvorefter Peter Byrdal fra Volrat fortalte om arbejdet i de europæiske bilorganisationer. Til sidst gik Karoline H. Thomsen fra DI Bilbranchen i dybden om konkurrencelovgivningen i forhold til forhandlerforeninger og bilimportører.

I forlængelse af drøftelserne var der bred enighed om gruppens relevans, og der var et stort ønske om at fortsætte erfa-gruppen i regi af DI Bilbranchen. Der inviteres til næste møde i starten af det nye år.

Thomas Møller Sørensen

Thomas Møller Sørensen

Branchedirektør

  • Direkte +45 3377 3383
  • Mobil +45 2684 3014
  • E-mail tms@di.dk

Relateret indhold