Fotokredit: Erhvervsakademi Aarhus

16.10.23 DI Bilbranchen Nyheder

Vellykket temadag: Kunstig intelligens åbner helt nye døre i bilbranchen

Over 50 engagerede bilfolk var samlet på Erhvervsakademiet i Aarhus til temadag om digitalisering og kunstig intelligens i bilbranchen. Dagen bød også på en præsentation af en helt ny biluddannelse for ledere.

Tirsdag den 10. oktober havde Erhvervsakademi Aarhus inviteret de studerende på ’Bilbranchens akademiuddannelse i salg og rådgivning’ og de studerendes ledere fra bilhusene med til fælles temadag om ’Digitalisering og kunstig intelligens i bilbranchen’.

Traditionen tro var dagen fyldt godt op med oplæg fra flere aktører i branchen, der gav inspiration og ny viden til alle deltagerne, ligesom der var givet god plads til de spørgsmål og refleksioner, som oplæggene medførte. 

Dagen begyndte med et fascinerende indlæg fra Nicolaj Dalby, KPMG, som dykkede ned i det højaktuelle emne ’Kunstig intelligens i bilbranchen." Nicolaj fortalte, hvordan kunstig intelligens på rekordtid er blevet det nye digitale eventyr, og for mange bilvirksomheder åbner kunstig intelligens helt nye døre for, hvordan en bilforretning i fremtiden kan drives på.

Dernæst gik Jan Lang, Bilbasen, op og præsenterede den seneste "Sådan køber danskerne bil i 2023”, der giver et aktuelt og et godt indblik i danskernes købeadfærd. Jan fastslog, at forhandlernes rolle under bilkøbet vil forblive central, men opfordrede også forhandlerne til at intensivere indsatsen for at sikre, at kunderne i købsprocessen oplever det samme serviceniveau både digitalt og fysisk.

Slutteligt gik Mikkel Høj Biltoft fra Erhvervsakademi Aarhus på og præsenterede det skræddersyede akademifag 'Procesforståelse og digitalisering for bilbranchen'. Faget giver de studerende indsigt i RPA-teknologiens muligheder og begrænsninger, og er det sidste på Salgsrådgiveruddannelsen før afgangsprojektet.

Ny skræddersyet uddannelse for ledere i Bilbranchen åbner til december
Temadagen bød også på en spændende nyhed og præsentation af ’Bildiplom’-uddannelsen, som niveaumæssigt svarer til HD 2. del. Det er en skræddersyet uddannelse skabt specifikt til ledere i bilbranchen, der ønsker at styrke deres kompetencer, udvikle deres forretningsforståelse og forstå de seneste markeds- og forbrugertrends.

Læs mere om uddannelsen i vores artikel her.

Nyt hold på 'Salgsrådgiveren' starter til januar - ansøg nu

Første mødedag på Hold 7 er den 22. januar 2024. Grundet den store forhåndsinteresse opfordres interesserede til at sikre sig en plads på holdet ved tidlig tilmelding. Yderligere oplysninger kan fås ved at kontakte Anker Nørlund direkte på e-mail:  anc@eaaa.dk.

Tilmelding til ’Salgsrådgiveren’ gøres her

www.eaaa.dk
Hanne Baunkjær

Hanne Baunkjær

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 4846
  • Mobil +45 2099 8478
  • E-mail haba@di.dk

Relateret indhold