Fotokredit: DI Bilbranchen

21.11.23 DI Bilbranchen Nyheder

Jackie ser frem til udfordringerne på ny lederuddannelse i bilbranchen

11. december er der studiestart på bilbranchens nye diplomuddannelse i Aarhus, og Jackie Nøhr er klar at dygtiggøre sig inden for ledelse i branchen.

”Endelig en relevant uddannelse på ledelsesniveau".

Sådan siger salgschef Jackie Nøhr fra Pedersen & Nielsen Automobilforretning A/S i Aalborg om den helt ny brancherettede BilDiplom-uddannelse, der er udviklet på Erhvervsakademi Aarhus til nuværende eller kommende ledere i bilbranchen.

Eneste uddannelse af sin slags
Fra 11. december og de næste tre år vil Jackie Nøhr hver anden uge køre fra Aalborg til Aarhus for at dygtiggøre sig som leder sideløbende med jobbet.

”Da min direktør tilbød mig efteruddannelsen, sagde jeg straks ja. Jeg glæder mig meget,” fortæller den 49-årige salgschef.

Bilbranchens nye, tre årige diplomuddannelse er den første og eneste af sin slags. Den er udviklet i tæt samarbejde med flere store bilhuse og DI Bilbranchen. Den er på bachelorniveau, svarende til HD 2. del, eller en mellemlang videregående uddannelse.

Jackie Nøhr er ligesom flere af sine kolleger i bilbranchen autodidakte ledere og har arbejdet sig op fra at være engrohandelsassistent og salgskonsulent til nu salgschef for varevognsafdelingen i et af Jyllands største bilhuse.

”Med mine 28 års erfaring i branchen, men ingen formel lederuddannelse, er sådan en uddannelse lige, hvad jeg mangler. Jeg glæder mig til at arbejde med min egen rolle som leder og forstå forretningen bedre,” fortæller Jackie Nøhr, der har en baggrund som faglært HHX-handelsassistent.

Fordi han er faglært, betales det meste af uddannelsen af Omstillingsfonden.

Jackies baggrund eller ønske om at dygtiggøre sig inden for det ledelsesmæssige i branchen er langt fra at være et enkeltstående tilfælde. Netop derfor har DI Bilbranchen arbejdet tæt sammen med medlemskredsen og Erhvervsakademi Aarhus for at kunne udvikle en uddannelse, der netop opfylder det behov.

Vi er begejstrede for, at erhvervsakademiet i Aarhus nu også kan tilbyde branchen en uddannelse på diplomniveau, og vi glæder os til, at ”BilDiplomen” skydes i gang lige om lidt. Vores medlemmer har efterspurgt en uddannelse, der kan ruste branchens ledere til at navigere i en kompleks og omskiftelig verden. Det har vi fået nu, og vi glæder os til at følge uddannelsen og deltagerne på den. Chefkonsulent Hanne Baunkjær, DI Bilbranchen

Kommer på det rigtige tidspunkt
Uddannelsen kommer på det helt rigtige tidspunkt for Jackie Nøhr. Hans børn nu er så store, at han lettere kan passe en efteruddannelse ind i en travl hverdag. Dertil kommer, at bilbranchen står midt i mange forandringer med bl.a. grøn omstilling, nye teknologier og ændret forbrugeradfærd. Det gør opkvalificering nødvendigt, mener Jackie Nøhr.

Vi er nødt til at udvikle os og ruste os til fremtiden, ellers afvikles vi. Salgschef Jackie Nøhr, Pedersen & Nielsen Automobilforretning A/S

Uddannelsen består af syv diplomfag med undervisning i dagtimerne hver 14. dag på Erhvervsakademi Aarhus og pauser fra skolebænken tilpasset branchens sæsonudsving.

Fagene handler især om ledelse, men der er også undervisning i kundeindsigter og bæredygtighed.

Vil tage den nye viden med hjem og anvende straks
Jackie regner med at bruge hver enkelt opgave på studiet til at tage fat på reelle, vigtige opgaver fra sin virksomhed. I forvejen efteruddanner Erhvervsakademi Aarhus bilsælgere på akademiniveau, og det er et plus, mener han.

”Erhvervsakademi Aarhus kender bilbranchens udfordringer, muligheder og målgrupper rigtig godt, og det gør uddannelsen ekstra brugbar og relevant. At undervisningen samtidig tager afsæt i vores hverdag og kobles med praksis betyder, at jeg vil kunne tage den nye viden med hjem og anvende straks,” siger han.

Jackie Nøhr desuden frem til at møde lederkolleger fra bilvirksomheder i hele landet.

”Det har stor værdi, at man udover at blive dygtigere, også kan opbygge et professionelt netværk med andre, der sidder med lignende opgaver og områder, som man kan spille bold op ad".

Stadig ledige pladser

Første fag ’Det personlige lederskab og forandring’ starter 11. december 2023 og har stadig ledige pladser. Nogle nøjes med at tage et enkelt fag som et kursus, mens andre tager hele uddannelsen som et sammenhængende forløb.

Læs mere om uddannelsens indhold, opbygning, pris, adgangskrav og tilmelding på eaaa.dk/bildiplom.

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte chefkonsulent Peter Brandt Clausen på telefon: 7228 6176 og e-mail: pbcl@eaaa.dk.

Hanne Baunkjær

Hanne Baunkjær

Seniorchefkonsulent

  • Direkte +45 3377 4846
  • Mobil +45 2099 8478
  • E-mail haba@di.dk

Relateret indhold