I BIGs nye hovedsæde i Nordhavn står betonoverflader frit eksponerede og har dermed optimale betingelser for at optage CO2.

Foto: BIG
23.06.23 Dansk Beton Nyheder

Ny vejledning om CO2-optag i beton

Dansk Beton har netop udgivet en vejledning målrettet arkitekter og rådgivere, som ønsker mere viden om, hvordan beton kan optage noget af den CO2, der udledes ved fremstilling af cement.

CO2-optag fra hærdet beton er en overset effekt. Derfor har Teknologisk Institut og Dansk Beton udarbejdet en vejledning, der kaster lys over CO2-optag, og hvor meget CO2 der optages i en betonbygnings levetid. Formålet er at hjælpe arkitekter og rådgivere til at give betonen de bedste muligheder for at optage CO2 ved at indtænke mekanismen i designet af betonbygningerne.

”CO2-optaget redder ikke klimaet og sker relativt langsomt, men alle greb skal i brug, hvis vi som samfund skal lykkes med at stoppe klimaforandringerne,” siger Dorthe Mathiesen, chef for Dansk Beton, om baggrunden for den nye vejledning.

Hærdet beton omdanner CO2 i luften til uskadelig kalksten, når den kommer i kontakt med atmosfærisk luft. Ved at følge den nye vejledning kan arkitekter og rådgivere fremme denne fysiske mekanisme mest muligt ved fx at sikre, at alle betonoverflader får lov at være eksponeret til atmosfærisk luft og ikke pakkes ind bag gips og maling.

Læs mere om vejledningen her

Relateret indhold