FOS

Meet a Member: Northcom

Northcom er en nordisk koncern, som primært beskæftiger sig med tele- og radiokommunikation i de nordiske lande. De tilbyder en bred vifte af kommunikationsløsninger, produkter og services, som er i høj kurs hos såvel Forsvaret og andre offentlige virksomheder som private virksomheder.

Northcom startede i Danmark i 1999, men dengang under navnet Radiocom Danmark. Glenn Møller, Strategic Account Director Defence i virksomheden, fortæller, at baggrunden for opstarten var at sælge radiokommunikation i et begyndende ekspanderende marked. Virksomheden gik senere sammen med sine søsterselskaber i Norden under det fælles brand Northcom.

”Northcom er i dag beliggende i 4 lande; Danmark, Norge, Sverige og Finland, og vi fordeler os på i alt 4 lokationer. Vi har en ca. omsætning for 700 millioner NOK. og beskæftiger ca. 135ansatte på tværs af vores lokationer.”

Forskellige behov, forskellige løsninger

Northcom beskæftiger sig primært med radiokommunikation, kritisk kommunikation og dataløsninger. At arbejde med dataløsninger – connectivity - vil sige at flytte data mellem punkt A og B. Det være sig inden for LAN, Wi-Fi, telenetværk såsom 4G/5G samt satellitkommunikation, da kommunikation breder sig vidt og ikke kun inden for voice kommunikation.

”Northcoms primære produkt er vores kritiske kommunikation. Det er både til public safety og til militært brug. Det indgår i den daglige kommunikation mellem enheder og helt ned på enkeltmandsniveau.”

Glenn Møller, Strategic Account Director Defence hos Northcom

Foto: Northcom

Virksomheden tilbyder en bred vifte af brands med forskellige løsninger, heriblandt Nokia, Sepura, Icom, Peplink og DAMM. Derudover tilbyder de også en kablet drone-løsning samt integrationsløsninger som særlige dual-use produkter.

Forsvaret og Hjemmeværnet har i mere end 10 år været kunder hos Northcom, med brug af både kommunikationsinfrastruktur på søredningsområdet og intercom-systemer. Her er de blandt andet tilfredse med Northcoms Sepura radioer, der også overholder gamle standarder og dermed er bagud kompatible med andre kommunikationssystemer.

Northom er i skrivende stund aktuel med kommunikationsløsninger via Starlink og deres connectivity portefølje, samt deres private LTE-løsninger til Forsvaret.

”Vi valgte at blive medlem hos DI-FOS på opfordring, da DI-FOS som forening kan være med til at sikre Northcom en plads inden for Forsvars- og sikkerhedsområdet. Vi har i mange år været medlem af Dansk Industri, men med et nyrettet fokus mod Forsvaret og Sikkerhedsindustrien, mente vi, at det gav mening for os at blive optaget som medlem af DI-FOS.”

Relateret indhold