Foto: Henrik Malmgren

14.11.23 DI Byggeri Nyheder

Byggeriet vil samarbejde om at løse problem med materialeforbrug

I sidste uge deltog 130 branchefolk fra forskellige led i værdikæden i konferencen ’Bruges der for mange materialer i bygge- og anlægsprojekter’, som blev afholdt af DI Byggeri og Dansk Beton. Konferencen var en reaktion på den seneste tids debat i medierne omhandlende bygge- og anlægssektorens problem med materialeforbrug.

Det er afgørende for den grønne omstilling af bygge- og anlægssektoren, at der findes en løsning på overforbruget af materialer. Der har den seneste tid været uenighed om, hvor stort problemet er, og hvad de væsentligste årsager til overforbruget er. Derfor inviterede vi i DI Byggeri og Dansk Beton branchen til en dialog om netop dette.

Om konferencen udtaler Direktør i DI Byggeri, Anders Stouge:

”130 branchefolk på tværs af værdikæden dukkede op og deltog i dialogen. Den massive opbakning understreger, at det er en vigtig debat. Men det understreger også, at branchen er parat til at indgå i dialog, og at der er et ønske om at samarbejde om at finde de rigtige løsninger”.

På dagen deltog også en række oplægsholdere, der repræsenterede forskellige led i værdikæden, og konferencen blev rundet af med fælles dialog. Anders Stouge understreger vigtigheden ved at samarbejde på tværs af værdikæden:

”Der er behov for at komme ind til problemets kerne – for et grønnere og mere bæredygtigtig byggeri kræver, at vi bruger så få ressourcer som muligt. Det er et arbejde, der kræver samarbejde på tværs af værdikæden, og derfor er det glædeligt, at så mange ville deltage i dialogen og komme med deres inputs”.

DI Byggeri takker for det store fremmøde, værdifulde indsigter og god dialog. Nu vil vi fortsætte arbejdet ved blandt andet at igangsætte en undersøgelse om overforbruget samt oprette en task force, der skal undersøge problemet og arbejde på en løsning.

Arbejdet med at mindske materialeforbruget vil også blive behandlet i Byggeriets Handletank for Bæredygtighed, som er et samarbejde på tværs af bygge- og anlægsbranchen. Læs mere på handletankens hjemmeside her.

Tak til oplægsholderne Lene Solvang Jensen, Poul-Erik Olsen, Ib Enevoldsen, Lars A. Reimer og Lise Aaen Kobberholm for at gøre os klogere på problemstillingen samt de muligheder og barrierer, der eksisterer, når man vil mindske materialeforbruget.

Se eller gense konferencen her

Relateret indhold