DI Digital Analyser

Analyse af behovet for IT-specialister

Ledigheden på det danske arbejdsmarked er rekord lav. Dette gør sig også gældende blandt danske it-specialister, hvor den lave ledighed har ført til en bekymring om, hvorvidt virksomhederne inden for Tech-branchen kan få den påkrævede arbejdskraft til at imødekomme kundernes efterspørgsel.

I sidste ende kan denne flaskehalsproblematik potentielt udfordre Danmarks styrkeposition inden for Tech og have store konsekvenser for virksomhedernes profit, omsætning og medarbejdertrivsel. Det lader altså til, at selvom udbuddet af it-uddannede bachelorer og kandidater fra landets universiteter er steget ganske markant de seneste årtier, er der tilsyneladende fortsat et mismatch mellem udbud og efterspørgsel i forhold til it-specialister.

Der eksisterer dog en række ubekendte i forhold til, hvad der karakteriserer virksomheder, der oplever rekrutteringsudfordringer, hvilke konsekvenser rekrutteringsudfordringerne har, samt hvad virksomhederne vurderer som relevante barrierer og løsninger på rekrutteringsudfordringerne.

Det er på denne baggrund, at Rambøll på vegne af DI Digital ønsker at iværksætte en analyse af behovet for it-specialister i Danmark.

Formål med analysen:

• Afdække den aktuelle og fremtidige efterspørgsel for it-specialister i den digitale- og tech-branchen i Danmark.
• Analysere virksomhedernes oplevelse af muligheder og barrierer for at øge udbuddet af it-specialister i Danmark.
• Afdække virksomhedernes vurdering af konsekvenserne ved aktuelle udfordringer.

 

Cecilie Bjørk Thomsen
Skrevet af:

Cecilie Bjørk Thomsen

Bo Wiberg

Bo Wiberg

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3081
  • Mobil +45 5213 2382
  • E-mail bowi@di.dk

Relateret indhold