DI Fødevarer Analyser

Forbrugerne søger mod sundere og mere bæredygtige fødevarer i fremtiden

Forbrugerne ønsker ifølge en undersøgelse foretaget af YouGov for DI Fødevarer, at spise flere bæredygtige, klimavenlige og sundere fødevarer i fremtiden.

Selvom mange vil fokusere på at undgå madspild og støtte danske produkter, viser undersøgelsen, at en betydelig del ikke forventer at øge deres forbrug af plantebaserede fødevarer og måltider i fremtiden. Dette skaber en interessant kontrast mellem ønsket om bæredygtighed og den nødige accept af plantebaserede løsninger.

Hvad skal der til for at få forbrugerne til at spise sundere, mere klimavenligt og bæredygtigt i fremtiden? Undersøgelsen afslører, at prisen spiller en afgørende rolle. Lavere priser på sunde produkter kan flytte forbrugerne i en sundere retning, men der er også en del skepsis over for nye teknologier og alternative fødevarer. Mens nogle er villige til at prøve, er andre mere tilbageholdende. Der er dog en klar indikation på, at sundhed, klimavenlighed og god smag er afgørende faktorer for at få forbrugerne til at prøve nye produkter. Samtidig viser undersøgelsen, at bekymringer om global opvarmning, forurening og stigende fødevarepriser er vigtige faktorer for forbrugerne i dagens samfund.

Relateret indhold