Colourbox
17.01.24 DI Handel Nyheder

Klimaklar-initiativet åbner op for handelsvirksomhederne

I takt med at klimakrisen indtager en central plads i den globale dialog, tager DI’s Klimaklar-initiativ et markant skridt fremad. Programmet, der allerede har fået 500 virksomheder med om bord, udvider nu sin rækkevidde til virksomheder tilknyttet DI Handels branchefællesskab.

En klimaklar virksomhed er en konkurrencedygtig virksomhed

I en verden, hvor klimaforandringerne stiller stadig større krav til virksomhedernes sociale ansvar, bliver klimaregnskabet en uomgængelig del af den moderne forretningsstrategi. Klimaregnskabet fungerer som en vital indikator for en virksomheds miljømæssige fodaftryk og er understøttende i, at identificere og implementere bæredygtige praksisser.

Det er ikke blot en måling af de direkte og indirekte emissioner en virksomhed genererer, men også et redskab til at skabe transparens og troværdighed overfor kunder, investorer og samarbejdspartnere. Og særligt disse værdier er vigtige i en tid, hvor lovgivningen og internationale standarder udvides hastigt, og hvor et godt klimaregnskab kan være nøglen til at opretholde adgang til globale markeder og sikre langsigtet levedygtighed.

Det er netop de øgede krav om rapportering på klimaområdet, som Klimaklar platformen kan guide og understøtte virksomheder med.

Horisonten udvides mod handelsbranchen

Klimaklar-forløbet har førhen været rettet mod produktionsvirksomhederne alene, men er som noget helt nyt blevet åbnet op for relaterede brancher, herunder engros-handelsvirksomheder. Udvidelsen mod engros er lavet efter aftale med Industriens Fond, med det formål at understøtte en branche, der arbejder tæt sammen med produktionsvirksomhederne, og derfor påvirkes af de stigende krav om CO2-mål. På den måde bliver samarbejdet et vidnesbyrd om kollektiv handling  i målet om en grønnere og mere bæredygtig sektor over hele linjen.

Initiativet bærer en klar vision om en bæredygtig fremtid, hvor den danske industri ikke kun blomstrer økonomisk, men også handler ansvarligt efter bæredygtige mål. For at gøre dette muligt, er platformen designet til at være fleksibel og imødekommende overfor virksomhedernes forskellige behov.

Den omfattende støtte i regi af Klimaklar, inkluderer et bredt udvalg af ressourcer: digitale læringsmoduler, online debatfora, personlige rådgivningsmøder, og direkte telefonisk support fra klimaeksperter. Disse værktøjer er nøje udvalgt for at facilitere virksomhedernes overgang til grønnere driftsformer og sikre, at de kan imødekomme og navigere i de stadigt stigende krav til bæredygtighed.

Bliv Klimaklar

Er du interesseret i at høre mere om dine muligheder som engros- eller transportvirksomhed, kan du læse mere her: Ikke en produktionsvirksomhed?

Du kan også blive klogere på Klimaklar-projektet, og se eksempler på et forløb samt høre fra andre virksomheder her:  Klimaklar Produktionsvirksomhed - grøn produktion

Relateret indhold