GettyImages
22.04.24 DI Handel Nyheder

Inspirér fremtidens generation gennem samarbejde med folkeskolen

Er du interesseret i at inspirere børn og unge til en fremtid i din branche? Vil du vide mere om, hvordan du kan være med til at vise erhvervsuddannelserne frem i folkeskolen? Så deltag i Lærlingeindsatsens kommende event den 30. maj kl. 11:30-16:00 i Kolding!

Her inviterer vores kolleger i DI Lærlingeindsatsen dig til en spændende session på International Business College i Kolding, hvor formålet vil være at dykke ned i samarbejdet mellem virksomheder og folkeskoler. Ambitionen er, at din virksomhed efter denne session vil tænke: "Vi kan virkelig få noget godt ud af at samarbejde med folkeskolen!"

Fremtidens konkurrence om arbejdskraft

Det er ikke en nyhed, at danske virksomheder i fremtiden vil stå over for større udfordringer på grund af den tiltagende mangel på arbejdskraft og kompetencer. Dette indebærer, at konkurrencen om dygtige faglærte vil stige, hvilket understreger vigtigheden af at have en velovervejet strategi for rekruttering af medarbejdere.

I DI Handel anser vi samarbejdet mellem skoler og virksomheder som en vigtig prioritering, hvis vores medlemsvirksomheder skal holde sig konkurrencedygtige i fremtiden. Vi håber derfor, at vores medlemmer vil gribe denne mulighed.

Ved at deltage i samarbejdet med folkeskolerne får virksomheder mulighed for at inspirere potentielle fremtidige medarbejdere, lærlinge eller praktikanter, og på samme tid styrke kendskabet til virksomheden. Men hvordan etablerer man bedst muligt denne relation?

Hvem møder jeg i Kolding?

Du vil møde to erfarne erhvervsplaymakere, Hanne Frøslev fra Horsens, og Julie Skals fra Esbjerg, som deler ud af deres viden om, hvordan kommuner og virksomheder kan blive dynamiske makkere. De giver konkrete eksempler, tips og tricks, der kan gøre din virksomheds samarbejde med folkeskoler spændende og sjovt.

Derudover får du mulighed for at møde virksomhederne Hosta Industries fra Hjallerup, som samarbejder med RelationsNetværket og Byens tag og facade fra København. De vil fortælle om deres erfaringer med folkeskole-samarbejdet: Hvad laver de med eleverne og skolerne? Hvorfor gør de det? Hvordan gør de det? Og hvad får virksomhederne – og eleverne – ud af det?

Endelig kan du møde Jon Larsen fra WS Audiology. Jon vil dele sine erfaringer med at møde folkeskoleelever og lærere, samt om at konfrontere fordomme om erhvervsuddannelserne. Det bliver en fortælling om, hvor vigtigt det er, at virksomheder engagerer sig i folkeskolen og er med til at åbne børns og unges øjne for det faglærte liv, herunder ved at lade lærlinge og elever være rollemodeller.

Hvad kan du forvente?

Du vil få konkrete forslag til, hvordan din virksomhed kan opbygge tættere relationer til de lokale folkeskoler, så du kan være med til at sikre, at de lokale unge kender din virksomhed og de karriere- og jobmuligheder, I tilbyder.

Så sæt kryds i kalenderen den 30. maj!  Vi har kun plads til 50 deltagere, så skynd dig med tilmeldingen, som kan tilgås her: Samarbejde med folkeskolen? Kom og hør hvordan.

Arrangementet er kun for medlemmer af DI.

Vi glæder os til at se dig!

Relateret indhold