Getty Images
27.10.22 DI Life Science Nyheder

Nyt overblik over indsatser for mennesker med kronisk sygdom

Sundhedsstyrelsen og Sundhedsdatastyrelsen har foretaget en afdækning af de tilgængelige indsatser til mennesker med kronisk sygdom.

I afdækningen peges på et uudnyttet potentiale for anvendelse af allerede eksisterende teknologi, der kan understøtte forebyggelse, diagnosticering og behandling.

Vi er helt enige. Patienter med kroniske sygdomme skal have nem digital adgang til sundhedsfaglige råd og vejledning, egne sundhedsdata og mulighed for fjerndiagnosticering og -monitorering. Det giver øget fleksibilitet i hverdagen, og gør patienterne mere selvhjulpne,” siger Peder Søgaard-Pedersen, underdirektør og chef for DI Life Science.

Derfor foreslår DI Life Science at indføre en national handlingsplan for brug af telemedicin som eksempelvis sundhedsapps, videokonsultationer og wearables til patienterne.

Afdækningen er blandt andet en del af rammen for det kommende arbejde i ”Task force for indsatser målrettet kronisk sygdom og ulighed i sundhed”, som blev nedsat som en del af life science strategien fra 2021. DI Life Science er repræsenteret i task forcen.

Se Sundhedsstyrelsens overblik

Asta Gad Jarlshøi
Skrevet af:

Asta Gad Jarlshøi

Relateret indhold