25.05.22 DI Life Science Nyheder

Ny aftale skal gøre det sundere at gå på arbejde

Et bredt partnerskab med i alt 12 organisationer har skrevet under på en forpligtende aftale, der skal fremme medarbejdernes sundhed gennem arbejdet og arbejdsopgaverne. Blandt andet FH, DA, KL og Sundhedsstyrelsen er med i aftalen, der ledes af Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard ser frem til, at sundhedsmiljø kommer endnu mere på banen på de danske arbejdspladser:

- Et stærkt, sundt og velstående arbejdsmarked bygger på et bæredygtigt arbejdsmiljø. Derfor er det en rigtig god idé at investere i sundhedsmiljø på de danske arbejdspladser. Det er både med til at reducere sygefraværet og forbedre arbejdsmiljøet, og giver virksomhederne et økonomisk incitament til at sikre et bedre arbejdsmiljø.

- Den her aftale kommer til at sætte sundhedsmiljø endnu mere på dagsorden på de danske arbejdspladser. Partnerskabet repræsenterer både myndigheder, arbejdsmarkedets parter og vigtige interessenter og organisationer i forhold til arbejdsmiljøet, så vi håber, at det vil give mulighed for et stort samfundsmæssigt aftryk, siger Steffen Bohni Nielsen, direktør, NFA.

Både arbejdstager og –giver parterne er med i aftalen, der løber frem til og med 2024.

- Partnerskab på tværs er afgørende, og vi når kun i mål, hvis vi ud fra vores forskellige perspektiver samarbejder om at sikre, at arbejdet bliver organiseret og tilrettelagt, så det fremmer lønmodtagernes sundhed uden at gå på kompromis med arbejdets kvalitet og produktivitet, siger Morten Skov Christiansen, næstformand i FH.

Sundhedsmiljø er en ny tilgang til sundhedsfremme på arbejdspladsen, der handler om at designe et sundhedsskabende arbejdsmiljø, hvor man bliver sundere alene ved at gå på arbejde og udføre sine arbejdsopgaver.

- Med sundhedsmiljø vil vi tænke sundhedsfremme sammen med udførelsen af arbejdet. Det handler om at tænke nyt og skabe videnskabeligt grundlag for, hvordan virksomhederne kan bidrage til danskernes sundhed på en ny måde, siger Christina Sode Haslund, der er arbejdsmiljøchef i DA.

Læs mere om aftalen på Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljøs hjemmeside

Relateret indhold