Foto: Nadia Fryd
10.01.23 DI Life Science Nyheder

DI har teknologifond og sundhedsambassadør på ønskelisten

En sundhedsambassadør, en life science-strategi med fokus på biotek og en teknologifond står på DI’s ønskeseddel til de nye minstre på life science-området.

Efter en lang valgkamp og endnu længere regeringsforhandlinger blev der kort før jul sat navn på SVM-regeringens ministerhold. 

Peder Søgaard-Pedersen, der er chef for ­DI Life Science mener, at life science-industrien med Sundhedsminister Sophie Løhde (V), udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M), uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund (M) og erhvervsminister Morten Bødskov (S) har fået et ”rigtigt stærkt hold”. SVM-regeringen har i sit regeringsgrundlag blandt andet varslet flere tiltag inden for sundhed og life science, og Peder Søgaard-Pedersen fremhæver især planerne om en ny sundhedsfond til modernisering af sygehuse og ny teknologi samt planerne om en ny strategi for life science.

 

Strategien bliver grundlaget for de investeringer, der skal laves i sektoren mange år frem, så det er bestemt et arbejde, som vi gerne ser, at man starter med, når regeringen får lov til at komme på plads, og som om vi gerne vil bidrage til. Peder Søgaard-Pedersen, Underdirektør

Peder Søgaard-Pedersen peger på, at den nuværende life science-strategi udløber ved udgangen af 2023, og at der udestår et forberedelsesarbejde, før en ny life science-strategi kan vedtages af Folketinget.

Læs artiklen i sin fulde længde her for at blive klogere på DI Life Sciences to særegne ønsker til en kommende life science-strategi. 

Relateret indhold