08.10.18 DI Service Månedens medlem

Medlemsportræt: Rummelighed er vores vej til succes

LF Vagt i Maribo er en forholdsvis ung vagtvirksomhed i en branche præget af hård konkurrence og forandringer på flere fronter. Men virksomheden har fundet sine ben bl.a. ved at se styrker, hvor andre ser problemer – og ved altid at give lidt ekstra.

- Glade køer giver mere mælk, siger Henriette Fjord Klement, CEO i LF Vagt.

Hun siger det både med smil i stemmen og glimt i øjet, for det er jo ikke et landbrug, hun driver. Men der stikker også en væsentlig portion alvor under spøgen, for i et mellemstort vagtfirma som LF Vagt, er medarbejderne den vigtigste ressource.

- Faktisk ser jeg det som min vigtigste funktion som leder at sørge for, at medarbejderne har det godt – og at så mange som muligt kan få en fuldtidsstilling. For de fleste medarbejdere trives bedst med den stabilitet, som det giver, tilføjer hun.

Medarbejdere er der for tiden ca. 50 af i LF Vagt. De 31 er fuldtidsansatte og resten på deltid, men det dækker også over, at flere medarbejdere er i flexjob – og det skal der også være plads til.

- Vores virksomhed ligger i Maribo, hvor vi ikke er omgivet af en masse mennesker med lange uddannelser. Men det gør måske også, at vi er mere åbne og indstillede på at give de fleste en chance. Og det får vi faktisk nogle rigtig gode og stabile medarbejdere ud af, fortæller Henriette Fjord Klement.

Medarbejderne vokser med virksomheden

En af de medarbejdere, som har været med næsten fra starten for seks-syv år siden, er 26-årige Kresten Olsen. Han var kun 19 år, da han fik deltidsarbejde i LF Vagt.

- Det var i tiden efter krisen, og jeg vidste ikke helt, hvad jeg skulle. Men så fik jeg tilbud om at begynde som vagt ved et byggeri, og så blevet jeg grebet af det. Da Henriette senere kom ind i virksomheden, så foreslog hun, at jeg uddannede mig inden for branchen, fortæller Kresten Olsen.

I dag er han faglært vagt og i fuld gang med at uddanne sig til førstehjælpsinstruktør. Han skal nemlig være med til at starte en ny afdeling, der bl.a. leverer førstehjælpskurser, op. Uddannelsen er betalt af firmaet, som ser muligheder i den unge medarbejder.

- Jeg glæder mig rigtig meget til at være med til at starte en ny afdeling op. Og jeg regner også med at være ansat i LF Vagt om fem år, selv om det formentlig ikke er i en stilling som vagt, siger Kresten Olsen.

Han er langt fra den eneste, som har fundet sin hylde i LF Vagt, fortæller Henriette Fjord Klement.

- Vores ansatte er alle typer af mennesker med vidt forskellige kompetencer. Kunsten er bare at sammensætte de rigtige stillinger til dem. Vi har f.eks. en hel del ordblinde medarbejdere, men det er ikke noget problem. Ordblinde er nemlig som regel rigtig gode til både at huske og observere – og det er altså gode egenskaber for en vagt, understreger hun.

Vi har lært at sprede risikoen

Inden for de sidste par år har LF Vagt arbejdet målrettet på at udvide sit arbejdsområde, så virksomheden bliver mindre sårbar. Det har Henriette Fjord Klement og hendes ledelsesteam lært på den hårde måde.

- Da vi i sin tid startede op, havde vi én rigtig stor, god opgave, som vi brugte næsten al vores energi på. Men så mistede vi den fra den ene dag til den anden. Jeg var ikke så ked af det på mine egne vegne, men det gjorde ondt at skulle sige farvel til en masse gode medarbejdere, som jobsituationen ser ud på Lolland, fortæller Henriette Fjord Klement.

Derfor er paletten af opgaver i dag noget bredere. Det er byggebranchen, der leverer de fleste kunder, men LF Vagt har også en del offentlige kunder – især inden for psykiatrien, hvor der er behov for sikkerhed. En ny afdeling i Næstved så dagens lys sidste år og har rykket virksomheden ét skridt tættere på København, hvor mange af de store opgaver er.

- Det seneste nye initiativ er førstehjælpsafdelingen, men det er egentlig ikke noget, som vi selv har fundet på. Det er noget, der er blevet spurgt til på byggepladserne, hvor vores vagter jo bl.a. kontrollerer sikkerheden. Til sidst regnede vi på det, og vi tror på idéen. Så nu prøver vi det af, siger Henriette Fjord Klement.

Vi giver altid lidt ekstra til kunderne

Vagtbranchen er under udvikling – bl.a. med de nye tekniske muligheder, som f.eks. overvågningsdroner. Det betyder, at medarbejderne i stadig højere grad skal være klar til at spille sammen med ny teknologi.

- Det betyder, at mange af vores medarbejdere skal efteruddannes og lære nyt. Men det ser jeg ikke som noget problem. Min erfaring er, at hvis vi sørger for, at vores medarbejdere er trygge her hos os, og vi kender deres kompetencer, så er de også utrolig motiverede for at lære nyt og give mere af sig selv i opgaverne, fortæller Henriette Fjord Klement.

Det er en stor fordel, for LF Vagt vil gerne udmærke sig ved at tilføre mere værdi og give mere indhold til vagtopgaverne, hvor der traditionelt har været en vis mangel på synlighed for kunderne.

- De sikkerhedsmæssige opgaver skal naturligvis altid være førsteprioritet, men derudover forsøger vi også hele tiden at gå til hånde og servicere, så der ikke bliver en masse passiv tid på vagterne – på den måde kan kunderne mærke, at vi er til stede. Det er den vej, branchen udvikler sig, men det er også noget, som kunderne lægger mærke til og værdsætter, slutter Henriette Fjord Klement.


 

Om LF Vagt

- LF Vagt blev etableret i 2012 med base i Maribo og en ny afdeling i Næstved.

 

- Virksomheden beskæftiger pt. ca. 50 medarbejdere.

 

- Opgaverne ligger fortrinsvis i byggebranchen og socialforsorgen.

Læs mere på lfvagt.dk

Lotte Malene Ruby
Skrevet af:

Lotte Malene Ruby

Relateret indhold