De tre skitseforslag til fremtidens Palads

21.11.22 Turisme, Kultur & Oplevelser Nyheder

Fremtidens biografoplevelse

Tiden er løbet fra Palads. Nordisk Film Biografers ikoniske biograf på Axel Torv i København skal fornyes og huse fremtidens biografoplevelse. Den mere end 100 år gamle Palads-bygning er i flere omgange blevet renoveret og vedligeholdt for store millionbeløb, men det rækker ikke. Der er brug for en grundlæggende fornyelse, hvis det fortsat skal være muligt at drive biograf i ejendommen.

Tre nye mulige versioner af Palads er netop blevet præsenteret for offentligheden, og det er kulminationen på snart 20 års arbejde for at skabe nye rammer for fremtidens biografoplevelse. De tre forslag er blevet til i samarbejde med arkitekthuset Cobe, og fælles for de tre skitser er, at de alle baserer sig på feedback fra Københavns borgere, der tidligere på året fik mulighed for at give deres besyv med ved dialogmøder.

Palads har brug for fornyelse. Ellers kan vi på sigt blive tvunget til helt at lukke biografen. Lige nu er vi optimistiske og håber på, at vi får mulighed for at gennemføre den fornyelse Adm. direktør, Nordisk Film Biografer Asger Flygare Bech-Thomsen

Næsten alle københavnske borgere har en holdning til den farvestrålende biograf på Axeltorv, som i 1989 blev malet i regnbuens farver af kunstneren Poul Gernes. Netop derfor er holdningerne til Palads mange og vidtfavnende. Alt fra ”Riv det hele ned og begynd forfra” til ”Lad bygningen være og behold alle farverne”. Når et ikonisk stykke af bybilledet skal fornyes, er det selvsagt ikke nogen let opgave at stille alle tilfredse.

Både vores gæster og københavnerne har haft mange forskellige ønsker til fremtidens Palads. Derfor håber vi, at vi kan lande på et godt kompromis, som både kan genetablere Palads som en biograf i verdensklasse, og som kan være til glæde for hele København Adm. direktør, Nordisk Film Biografer Asger Flygare Bech-Thomsen

’Filmens Univers’, tagcafé og vinterhaver

Fremtidens Palads skal rumme mere end bare den lækre biografoplevelse. Nordisk Film Biografer har fokus på at skabe et inkluderende, inviterende og engagerende Palads, som kan danne rammerne for endnu flere oplevelser.

Alle biografsale bliver placeret i kælderen, da det giver den absolut bedste biografoplevelse ift. lyd og plads. Dette efterlader naturligvis en masse plads på de resterende etager, som skal gentænkes og udvikles. Fremtidens Palads skal være meget mere end ”bare bio”, og huse et kulturelt samlingspunkt for byens borgere og besøgende. 1. sal skal formentlig danne rammerne om flere kulturoplevelser, mens der skal tænkes i at etablere smukke vinterhaver midt på Axeltorv, og taget skal være café med udsigt over hele byen.

De tre bud på fremtidens Palads er 1: ”Klassisk Palads”, 2: ”Moderne Palads” og 3: ”Grønt Palads”. Inden længe fremlægges de for Københavns Kommune til de indledende lokalplansøvelser.

Mette Højgård Nielsen
Skrevet af:

Mette Højgård Nielsen

Relateret indhold