Indenrigs- og Boligminister Christian Rabjerg Madsen og chef for DI Turisme & Oplevelser Maria Krüger Torp på Koldinghus

Knud Erik Madsen og Steen Pedersen
23.08.22 Turisme, Kultur & Oplevelser Nyheder

Minister besøger Koldinghus

Indenrigs- og boligminister, Christian Rabjerg Madsen, har været på besøg på Koldinghus sammen med chef for DI Turisme & Oplevelser, Maria Krüger Torp. Besøget bød på en særlig rundvisning på det over 750 år gamle slot samt en tilbundsgående drøftelse af nogle af turisme- og oplevelseserhvervets udfordringer.

Fra ruin til seværdighed

Kongernes Samling har den fornemme opgave at præsentere og udstille kongehusets liv på de tre slotte Rosenborg, Amalienborg og Koldinghus og samler historien om det danske kongehus fra Christian 4.s regeringstid og frem til i dag. Kongeslottet i Kolding blev grundlagt midt i 1200-tallet. Det brændte i 1808 og stod længe som en ruin, inden en langvarig restaurering blev igangsat. Både slottet, selve restaureringen og museet på Koldinghus er i dag seværdigheder.

Gode politiske drøftelser

Besøget gav DI mulighed for en god politisk drøftelse af turisme- og oplevelseserhvervets vilkår. Koldinghus er et stærkt eksempel på, hvordan attraktioner kan skabe aktivitet, samling og interesse, for på trods af coronakrisen kan Koldinghus melde om et rekordantal besøgende, og byens caféer, restauranter, hoteller mm. nyder godt af slottets tiltrækningskraft. Heldigvis har vi mange af den slags eksempler i Danmark, men landets overnatningskapacitet er presset, og det bliver sværere og sværere at imødekomme interessen for at holde ferie i Danmark.

 

Politiske drøftelser

Det er væsentligt, at de genudbudte forsøgsprojekter i den nye planlov rent faktisk bliver til noget denne gang, at der er opbakning fra myndighederne til projekterne, og at der etableres smidige, konstruktive rammer for projekterne fra beslutning til resultat.

Med politisk opbakning bør det ikke tage 7-10 år at etablere og bygge disse forsøgsprojekter.

Med en ny national turismestrategi, der lægger op til en stigning på knap 20 mio. overnatninger i 2030, er det helt afgørende, at vi øger investeringsvilligheden og tiltrækker flere midler til turismeerhvervet. Overnatningskapaciteten er ikke kun for lille, den er også slidt.

Afskrivningsgraden er højere end investeringsgraden, og derfor eroderer vores produkt over tid. Markedet kan endnu ikke selv løfte opgaven, og derfor er der behov for politisk opbakning, så vi kan sikre turisme- og oplevelseserhvervets fortsatte fremgang.

Koldinghus er et moderne museum og en seværdighed i verdensklasse med en prisbelønnet restaurering og store internationale særudstillinger. På Ministerens besøg på Koldinghus havde han mulighed for at opleve særudstillingen ”Mary & Kronprinsesserne”, der tegner et portræt af den danske kronprinsesse og hendes fire forgængere i Glücksborg-slægten.

Katrine Brems Olsen
Skrevet af:

Katrine Brems Olsen

Maria Krüger Torp

Maria Krüger Torp

Chef for DI Turisme & Oplevelser

  • Direkte +45 3377 3464
  • Mobil +45 2625 6230
  • E-mail mkto@di.dk

Relateret indhold