Foto (fra venstre): Torben Kylling Petersen (Universe Science Park), indenrigs- og boligminister Christian Rabjerg Madsen, Maria Krüger Torp (DI), Benny Engelbrecht (Socialdemokratiet), Niels Feerup (Nordborg Resort) og Kjeld Kuckelhahn (Nordborg Resort)

29.09.22 Turisme, Kultur & Oplevelser Nyheder

Fokus på forsøgsprojekter med indenrigsministeren

DI Turisme og Oplevelser inviterede indenrigs- og boligministeren til Als til en snak om forsøgsprojekter og investeringer i dansk turisme.

Forsøgsprojekter kan løfte dansk turisme - hvis vi hjælper projekterne på vej. Det er indenrigs- og boligminister, Christian Rabjerg Madsen, og folketingsmedlem Benny Engelbrecht heldigvis enige i, og derfor trak de mandag i refleksvest og hjelm til et besøg på sitet for det kommende Nordborg Resort. På Als er et af planlovens største forsøgsprojekter nemlig undervejs.

 

Første fase af det nye resort skal stå klar i 2024 og forventes at tiltrække næsten en halv million nye overnatninger årligt til området. Dette projekt vil gøre en stor forskel for turismen i region Syddanmark. Heldigvis kan flere imponerende projekter af lignende karakter være på vej og give et løft til dansk turisme over hele landet - hvis vi vel at mærke sikrer de rigtige rammer.

 

Derfor inviterede DI Turisme og Oplevelser i samarbejde med Universe Science Park og Nordborg Resort til fælles besøg på byggepladsen med drøftelser af, hvordan nye forsøgsprojekter kan hjælpes bedre på vej, og hvordan vi imødekommer behovet for investeringer i turismen udenfor de større byer i Danmark. 

Nordborg Resort er et fantastisk eksempel på et projekt, der virkelig kan løfte et helt område med hundredvis af helårsarbejdspladser, som også kommer til at skabe et boost til lokale attraktioner og oplevelsestilbud. Det er kombinationen af egnsudvikling og erhvervspolitik, når det er bedst" - Chef for DI Turisme og Oplevelser Maria Krüger Torp, Chef for DI Turisme & Oplevelser

Der blev taget første spadestik til Nordborg Resort i maj – næsten otte år efter aftalen om at lave en forsøgsordning for kyst- og naturturismen. I ordningen kan såkaldte forsøgsprojekter fravige en række regler om byggeri inden for kystzonen og naturbeskyttelsesloven. Det er dog ingen smal sag at flytte et forsøgsprojekt fra idé til virkelighed. Man skal igennem et hav af tilladelser og navigere i mange  (sommetider modsatrettede) krav fra forskellige myndigheder. Og så kræver det ikke mindst de rette investorer. Endelig er det en klar styrke, når projekterne kan tænkes ind i en større strategisk helhed for udviklingen af turismen i et givent område.

Ni andre projekter ud over Nordborg Resort fik en forsøgstilladelse, men kun to andre er realiseret: Lalandia A/S Søndervig og Stevns Klint Experience. Begge visionære projekter som vil bidrage til at løfte turismen.

Regeringen indgik sammen med Venstre, Dansk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti den 15. juni 2022 en aftale om at give tilladelse til 3-7 nye forsøgsprojekter. Der er derfor lagt op til, at ambitioner for turismen igen kan få mere frit løb.

Skrevet af:

Maria Krüger Torp, Henrik Langgaard Lystbæk

Maria Krüger Torp

Maria Krüger Torp

Chef for DI Turisme & Oplevelser

  • Direkte +45 3377 3464
  • Mobil +45 2625 6230
  • E-mail mkto@di.dk

Relateret indhold