05.01.23 Turisme og oplevelser Nyheder

Vi har store forventninger til 2023 og til turismens nye minister

Vi er nu gået ind i et nyt år og byder samtidig velkommen til en ny regering og en ny erhvervsminister. Maria Krüger Torp uddyber i en kommentar til Standby.dk sine  forventninger til det kommende år og ser det nye regeringsgrundlag som en fantastisk mulighed for at lede turismen tilbage på vækstsporet.

Folketingets partier har netop konstitueret sig efter regeringsdannelsen og selvom at vi desværre må konstatere at antallet af turismeordførere er lavere end vi havde håbet på, har vi fået en ny erhvervsminister, som vi med rette kan have store forventninger til.

Samtidig skaber det nye regeringsgrundlag høje forventninger. Regeringsgrundlaget indeholder nemlig et løfte om et særligt fokus på Danmarks eksporterhverv samt at understøtte eksisterende og nye styrkepositioner i en erkendelse af eksporterhvervenes centrale rolle for det danske samfund. Vi mener derfor i DI Turisme & Oplevelser at regeringsgrundlaget lover godt for turismen og vi kan næsten ikke glæde os mere til 2023.

Turismen skal i højere grad prioriteres

Vi har naturligvis også et par forslag til hvordan turismen bør blive prioriteret i det kommende år.

Adskillige lande omkring Danmark, har de seneste år skruet op for markedsføringen i forsøget på at genskabe den vigtige indtægt turismen bringer. Af samme grund skal der ikke spares på markedsføringen af Danmark. Tværtimod skal der sættes et nyt tryk på markedsføringen, og det kan kun gå for langsomt. Konkurrencen om at tiltrække de internationale turister er efter corona intensiv, og her skal vi naturligvis ikke stå tilbage.

Af samme grund opfordrer vi i DI Turisme & Oplevelser til at den nationale turismestrategi findes frem fra gemmerne. Turismestrategien har store ambitioner for turismeerhvervet og for turismeomsætningen der skal stige fra 140 milliarder i 2019 til 190 milliarder i 2030. Ambitionerne støttes til fulde af erhvervets aktører, men der skal mere end bare en strategi til, hvis ambitionerne skal blive til virkelighed.

Vi håber derfor på en politisk aftale, der understøtter erhvervets vækst og fremtidige udvikling.

I DI Turisme & Oplevelser håber vi at turismen i det nye år i højere grad prioriteres. Turismen skaber nemlig over 170.000 fuldtidsarbejdspladser samt tusindvis af job til mennesker på kanten af samfundet. Samtidig giver turismen anledning til aktivitet og sammenhængskraft i lokalmiljøer over hele landet og skaber en unik branding af Danmark Maria Krüger Torp, chef for DI Turisme & Oplevelser

Relateret indhold