23.05.23 Turisme og oplevelser Nyheder

DI byder velkommen til Danmarks Underholdningsorkester

Det er med stor glæde, at vi kan byde Danmarks Underholdningsorkester velkommen i Dansk Industri, hvor de slutter sig til flere af landets største og mest toneangivende underholdnings- og kulturaktører.

Danmarks Underholdningsorkestret slog rødder i 1939 og har i mere end 80 år været en unik og vigtig del af dansk musikliv. Blandt andet fordi orkesteret formår at bygge bro mellem den klassiske musik og den almindelige dansker.

I løbet af sommeren 23 kan man derfor opleve Danmarks Underholdningsorkester i både Tivoli og på årets Roskilde Festival. Derudover indgår orkesteret i partnerskaber med kommuner og skoler, hvor den klassiske musik bliver gjort tilgængelig for børn og unge.

Danmarks Underholdningsorkester blev grundlagt i Danmarks Radio, men har siden 2015 været ejet af musikerne selv.

Som medlemsvirksomhed indtræder Danmarks Underholdningsorkester i et fællesskab med nogle af landets største aktører indenfor kulturen, og vi ser frem til samarbejdet om kulturens udvikling.

Kunst og kultur handler naturligvis om at vække glæde, underholde og om at røre mennesker. Men kunsten og kulturen rummer også et stærkt socialt, sundheds- og dannelsesmæssigt potentiale, som vi kan indfri i langt højere grad, end vi aktuelt gør i Danmark. Dette glæder vi os meget til fortsat at sætte fokus på i samarbejde med Dansk Industri Andreas Vetö, direktør Danmarks Underholdningsorkester

Relateret indhold