15.04.24 Nyheder

Military Equipment Denmark – ”Plejer” er ikke længere godt nok!

I en verden, hvor "business as usual" ikke længere er tilstrækkeligt for at sikre bæredygtig vækst og innovation, har Military Equipment Denmark taget et centralt skridt mod fremtiden. Ved at omfavne mangfoldighed i sin kerne har Military Equipment Denmark ændret sammensætningen af sin bestyrelse og udfordret den traditionelle tilgang til bestyrelsesarbejde. Military Equipment Denmarks direktør, Peter Martin Skjold Jensen, og den nye bestyrelsesleder, Maud Transbøl, står i spidsen for denne transformation.

Vores forskellighed er vores styrke
Military Equipment Denmarks rejse væk fra en mere ensidig bestyrelsessammensætning er inspireret af Peters egne erfaringer fra en mangefacetteret karriere. Han understreger: "Jeg kommer fra en baggrund som ingeniør, men endte faktisk i søværnet. I min karriere som udsendt og i krisesituationer har jeg lært, hvor vigtigt det er, at vi kan noget forskelligt og dækker hinandens blinde vinkler."

Dette perspektiv har formet Peters tilgang til at samle en bestyrelse, der værdsætter og udnytter forskelligartede kompetencer og baggrunde.

"Vi startede faktisk med en bestyrelse, hvor vi var lutter fagnørder og fandt bare ud af, at det fungerede overhovedet ikke," deler Peter om den indledende udfordring. Denne indsigt førte til en bevidst indsats for at skabe en bestyrelse, hvor medlemmerne kommer med så forskellige perspektiver som muligt.

Således har Peter sammensat en ny bestyrelse, hvis kompetencer spænder bredt. Hver især bidrager med unikke kompetencer ind i bestyrelsesarbejdet med baggrunde inden og uden for forsvaret, den offentlige sektor og fra det private erhvervsliv og med forskellige faglige kompetencer inden for kommunikation, regnskab, organisationsudvikling osv.

Det bliver en 100% ekstern bestyrelse, hvor Peter har valgt ikke selv at have sæde. I en ellers mandsdomineret bestyrelsesverden adskiller bestyrelsen sig også ved, at kønsfordelingen bliver 50/50.

Et brud  med traditionerne
Military Equipment Denmarks omfavnelse af mangfoldighed afspejler også en afvisning af den konventionelle "jeg skal nok selv bestemme"-mentalitet, som Peter ofte møder i ejerledede virksomheder.

Peter påpeger: "I nogle bestyrelser er der nok en tendens til, at det er min bedste ven, min kone eller andre nært beslægtede, som sidder med i bestyrelsen, og så bliver man hurtigt enige med hinanden om, at det der besluttes er det helt rigtige, uden at beslutningerne bliver udfordret" forklarer Peter.

Ved at bryde med denne tradition har Military Equipment Denmark banet vej for en mere åben og inkluderende tilgang til bestyrelsesarbejdet, hvilket giver meget mere åbne diskussioner om virksomhedens mål og retning. "Ved at integrere medlemmer, der stiller de anderledes spørgsmål, har vi oplevet en dybere og mere meningsfuld beslutningsproces," siger Peter. Dette skift har ikke kun forbedret beslutningernes kvalitet, men også styrket virksomhedens kultur og innovationsevne.

Stærkt fundament for fremtiden
Transformationen af Military Equipment Denmarks bestyrelse startede ved at hente Maud Transbøl ind som ny bestyrelsesleder. Maud bringer, udover kønsdiversitet og en stærk erfaring som bestyrelsesleder, en mangeårig baggrund som direktør i større og mindre virksomheder og som chefjurist og salgschef i Danske Bank med sig ind i bestyrelseslokalet.

For Maud er det vigtigt at påtage sig rollen som ansvarlig arkitekt for at omdanne teori til praksis inden for Military Equipment Denmarks bestyrelse. Hendes faglige kvalifikationer og evne til at facilitere dialog og sikre, at alle perspektiver bliver værdsat, har været afgørende for virksomhedens nye retning. "Mauds tilgang til at skabe struktur og rammer omkring vores diskussioner har givet os mulighed for at udnytte vores mangfoldighed som en styrke snarere end en udfordring," siger Peter.

For Maud er skabelsen af et stærkt fundament ikke blot centralt, men en nødvendighed. "Det handler om at skabe rammerne for et robust fundament, der står fast både i stormvejr og i solskinsdage – og som forbereder virksomheden på fremtidige overgange, såsom potentielle ejerskifter eller salg," siger Maud. Dette fundament er kritisk for at navigere i en omskiftelig verden, hvor det uventede kan blive det forventede.

Vejledning til fremtiden
Peter og Mauds arbejde med at styrke Military Equipment Denmarks bestyrelse tjener som en model for andre virksomheder, der ønsker at navigere i fremtidens udfordringer med succes. Peters råd til dem er klart: "Start med at udfordre den traditionelle tankegang”.

Military Equipment Denmarks transformation underbygger den overbevisning, at fremtidens bestyrelser vil blive defineret ikke kun af de beslutninger, de træffer, men af den mangfoldighed af stemmer, der bidrager til disse beslutninger. Ved at omfavne mangfoldighed i alle dens former, stiller Military Equipment Denmark sig i forreste række af virksomheder, der er klar til fremtiden.

Military Equipment Denmarks bestyrelse vil pr. 1. juni 2024 bestå af bestyrelsesleder Maud Transbøl, samt bestyrelsesmedlemmerne Peter Dahl Thruelsen, Rulle Grabow og Torben Mikkelsen.

Om Military Equipment Denmark

Military Equipment Denmark tilbyder en bred vifte af produkter og tjenester.
Military Equipment Denmark blev grundlagt i 1987 af Leif Braae og er i dag Danmarks førende leverandør af produkter og services til kunder på det offentlige og civile forsvars- og sikkerhedsmarked.

Relateret indhold