16.03.20 ATL Nyheder

Kommentar: Vi skal holde hjulene i gang

Vi står i en situation, som ingen havde forestillet sig for bare få dage siden. Den offentlige sektor er lukket ned, privatansatte er blevet bedt om at arbejde hjemme i det omfang, det kan lade sig gøre, og grænserne er lukket for alt andet end lastbiler. I transportsektoren har vi en vigtig opgave med at sikre forsyninger til virksomheder og borgere, så krisen ikke bliver større end højest nødvendigt.

Jeg ved, at det er svært at være arbejdsgiver i de her dage. Man skal sikre, at medarbejderne kommer i kontakt med så få andre mennesker som muligt. Virksomheden skal køre videre, selvom nogle medarbejdere er syge eller i karantæne. Og nogen virksomheder vil se ordrene forsvinde. Det skaber økonomisk usikkerhed og bekymring.

Regeringen og arbejdsmarkedets parter indgik i weekenden en aftale om lønkompensation. Tidligere har regeringen givet mulighed for, at man blandt andet kan udskyde betaling af moms. 

I ATL og DI står vi til rådighed med råd og vejledning, så du kan komme i gennem krisen med færrest mulige omkostninger for virksomheden og medarbejderne. Det er ikke bare vigtigt for din virksomhed, at hjulene blive holdt i gang. Det har afgørende betydning for det danske samfund og alle de virksomheder, der har brug for at få fragtet varer.