20.04.20 ATL Nyheder

Kommentar: Kommuner snubler over corona

Af Lars William Wesch, direktør i ATL.

Der er heldigvis mange eksempler på virksomheder, kommuner og borgere, som gør hvad de kan for at hjælpe hinanden gennem krisen. Men medlemmer af ATL har desværre også oplevet det modsatte. I to tilfælde har virksomheder kontaktet os, fordi en kommune eller offentligt selskab har påberåbt sig force majeure for at komme ud af en kontrakt.

Vi mener, at kommuner og andre offentlige kunder skal tænke sig grundigt om, før de påberåber sig force majeure med henvisning til corona-krisen. De bør grundigt overveje deres egen rolle i den nuværende situation. Der er en grund til, at de fra flere sider er blevet opfordret til at hjælpe de private virksomheder i en svær situation.

Vi har alle glæde af, at der også efter krisen er stærke lokale virksomheder, som er i stand til at skabe arbejdspladser.  Derfor skal vi hjælpe hinanden og ikke skubbe hinanden yderligere mod afgrunden. Her spiller de offentlige indkøb en kæmpe rolle. Min opfordring er, at de offentligt kunder overholder deres kontrakter, udnytter muligheden for at fremrykke opgaver og forudbetaler, når det er muligt.

Indtil videre regner jeg med, at der er tale om få uheldige eksempler, hvor det offentlige er snublet under coronakrisen. Men hvis din virksomhed er udsat for et lignende pres fra en kommune, hører vi gerne om det i ATL.

Lars William Wesch

Branchedirektør

  • Direkte +45 3377 4831
  • Mobil +45 4061 2007
  • E-mail lwh@di.dk