22.03.24 DI Bilbranchen Nyheder

Virksomheder kan få flere reguleringer på grund af forkert registreret målenorm

Motorstyrelsen er i gang med at regulere afgifter for køretøjer, der tidligere er blevet registreret med forkert målenorm. Især for leasingkøretøjer kan der komme flere reguleringer.

I 2023 har Motorstyrelsen tilføjet eller ændret målenormsoplysninger (NEDC2 og WLTP) på en betydelig mængde køretøjer, der var registreret forkert.

Disse ændringer vil have betydning for beregningen af registreringsafgifterne, og Motorstyrelsen er derfor i gang med at regulere afgifterne for de berørte køretøjer.

Berørte køretøjer

Reguleringerne omfatter køretøjer registreret fra den 18. december 2020 og frem til datoen, hvor Motorstyrelsen har foretaget ændringerne i målenormsoplysningerne i Motorregistret.

Leasingkøretøjer kan blive reguleret flere gange

Da reguleringerne af registreringsafgifter sker løbende, kan virksomheder forvente flere reguleringer i løbet af året, især for leasingkøretøjer. Det er vigtigt at bemærke, at det ikke er teknisk muligt for Motorstyrelsen at færdiggøre alle beregninger for et specifikt leasingkøretøj eller et bestemt cvr-nummer på én gang.

Få en liste over berørte køretøjer

Virksomheder, der ønsker en liste over deres berørte køretøjer, kan kontakte os via TastSelv (se vejledning nedenfor). Bemærk, at vi ikke kan oplyse specifikke beløb for det enkelte køretøj.

Har du spørgsmål?

Hvis du har spørgsmål vedrørende reguleringerne, er du velkommen til at kontakte Motorstyrelsen via TastSelv. Log på TastSelv eller TastSelv Erhverv med MitID og følg instruktionerne for at indsende dine spørgsmål.

  • Vælg Indsend/indberet til os (fx blanket/bilag).
  • Vælg Ændring af målenorm.
  • Vælg Overgang til WLTP-målenorm – Omberegning af registreringsafgift.

Andre nyheder fra Motorstyrelsen

Her finder du links til andre nyheder fra Motorstyrelsen

Motorstyrelsen beregner korrekte registreringsafgifter efter ændring af oplysninger om målenorm Motorstyrelsen udsender breve om målenorm
Karoline H. Thomsen

Karoline H. Thomsen

Seniorchefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3567
  • Mobil +45 2949 4413
  • E-mail kart@di.dk

Relateret indhold