DI Bilbranchen
23.02.24 DI Bilbranchen Nyheder

Nyt møde i ERFA-gruppe for forhandlerforeninger

DI Bilbranchen inviterer til nyt møde i ERFA-gruppen for forhandlerforeninger. På dagsordenen er blandt andet konkurrencelovgivningen i forhold til salg af nye biler og værkstedsydelser, erfaringer med brugte biler i forhandlerkontrakter samt status på og erfaringer med agentmodeller i Europa.

I oktober sidste år lancerede DI Bilbranchen en ny ERFA-gruppe med repræsentanter for landets forhandler- eller mærkeforeninger.

Formålet med initiativet er blandt andet at klæde repræsentanterne fra foreningerne på i forhold til at forstå aktuel lovgivning samt give dem mulighed for at inspirere hinanden til den videre udvikling af foreningerne.

DI Bilbranchen er af den overbevisning, at forhandlerforeningerne herhjemme får en mere central rolle i fremtiden. Dels ser vi, at forhandlerforeninger i andre lande i langt højere grad end herhjemme organiserer og faciliterer egentlige driftsopgaver for deres medlemmer. Derudover vil bilproducenternes nye distributionsmodeller kræve, at forhandlerforeningerne i højere grad end før er oplyste om erfaringerne fra distributørerne i andre lande.

Derfor inviterer DI Bilbranchen nu til næste møde i ERFRA-gruppen den 16. april i Industriens Hus. Programmet byder både på oplæg fra ICDP, som giver en status på agentmodellernes udrulning i Europa. Derudover vil to advokater fra Bruun & Hjejle gå i dybden med blandt andet konkurrencelovgivningen i forhold til salg af nye biler og værkstedsydelser og til sidst vil Karoline Thomsen, seniorchefkonsulent i DI Bilbranchen, fortælle om de juridiske rammer for importørstyret brugtbilsalg og lægge op til en efterfølgende dialog om erfaringerne med dette.

Hele programmet for dagen kan ses nedenfor.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt dit eller dine mærker er repræsenteret i dette forum, er du meget velkommen til at tage kontakt til Thomas Møller Sørensen.

Program

Kl. 14.00-14.15: Velkommen
v/ Thomas Møller Sørensen, DI Bilbranchen

Kl. 14.15-15.00: Status on Agency Models Across Europe
v/ Steve Young, ICDP

- In which countries have agency models been implemented?
- What are the experiences from dealer groups so far?
- What are the likely scenarios for agency models in future?

Kl. 15.00-15.15: Pause

Kl. 15.15-16.00: Konkurrencelovgivning om nysalg og eftermarked i forhandlerkontrakter
v/ Advokat Søren Zinck og advokat Ingrid Roll Schønning, Bruun & Hjejle

- Hvilke justeringer af "commercial policies” ser vi i importørernes forhandlerkontrakter?
- Hvad er de konkurrenceretlige spilleregler for indrapporterings- og underretningspligter, investerings- og indretningskrav?
- Hvad er reglerne for købs- og salgsmål, ændringer af forhandlerens geografisk ansvarsområde, krav til minimumslager, vilkår for lagerfinansiering og bonusmål?

Kl. 16.00-16.30: Dialog (alle byder ind) - brugte biler i forhandlerkontrakten
v/ Karoline Thomsen, DI Bilbranchen

- Udviklingen i importørstyret brugtbilsalg
- De juridiske rammer for importørstyret brugtbilsalg
- Fordele og ulemper

Kl. 16.30-17.00: Afrunding samt drøftelse af ønsker til form og indhold fremadrettet

Thomas Møller Sørensen

Thomas Møller Sørensen

Branchedirektør

  • Direkte +45 3377 3383
  • Mobil +45 2684 3014
  • E-mail tms@di.dk

Relateret indhold