13.03.24 DI Bilbranchen Nyheder

”Forsikringsselskaberne mangler visioner og vilje til udvikling”

DI Bilbranchens direktør, Thomas Møller Sørensen, retter i Motormagasinet en hård kritik mod forsikringsselskaberne. De mangler visioner og tænker kun på pris og omkostninger her og nu, lyder det blandt andet.

I denne uge er DI Bilbranchen ude i Motormagasinet og retter en sjældent kraftig kritik mod forsikringsselskaberne. Årsagen er først og fremmest, at DI Bilbranchens medlemmer i stigende grad oplever at være dybt frustrerede over forsikringsselskabernes ageren. Senest har Forsikring & Pension (F&P) udsat et møde på ubestemt tid i et fælles dialogforum med bilbranchen.

Det ærgrer branchedirektør Thomas Møller Sørensen, da DI Bilbranchen på mødet forventede at få svar på nogle af de forslag, foreningen er kommet med, for at skubbe skadesområdet i en mere samarbejdende og innovativ retning.

- Selvom der findes positive undtagelser, er det generelle indtryk blandt medlemmerne i DI Bilbranchen, at forsikringsselskaberne mangler visioner og vilje til udvikling. Begge parter taber på denne situation, og det samme gør i sidste ende forsikringsselskabernes kunder - bilejerne”, lyder det fra Thomas Møller Sørensen.

- Erhvervslivet vrimler med eksempler på innovativ brug af IT, der effektiviserer processer mellem kommercielle partnere. Men når en bil bliver skadet i dag, bruger værksteder og forsikringsselskaber stadig oceaner af tid på at dokumentere skaden, der har været dokumenteret tusindvis af gange før, kommunikere frem og tilbage og skændes om en omkostningsudvikling, der let kan afklares og dokumenteres via statistiske kilder.

DI Bilbranchens medlemmer har et stort ønske om at skabe en mere effektiv, data- og tillidsbaseret skadesbranche. Det kræver dog forsikringsselskaber, der kan se potentialet, ligesom de skal turde at bryde med årtiers vanetænkning og i stedet investere i deres samarbejdspartnere – bilvirksomhederne.

Thomas Møller Sørensen

Thomas Møller Sørensen

Branchedirektør

  • Direkte +45 3377 3383
  • Mobil +45 2684 3014
  • E-mail tms@di.dk

Relateret indhold