12.03.24 DI Bilbranchen Nyheder

Straftold på elbiler fra Kina: Implikationer og usikkerheder var i fokus på webinar

Over 60 medlemmer havde meldt sig til DI Bilbranchens webinar, der dykkede ned i de konsekvenser, som vil følge af en eventuel straftold på elkøretøjer fra Kina.

Onsdag den 6. marts annoncerede EU-Kommissionen, at den fremadrettet kræver registrering af elkøretøjer fra Kina. Initiativet er led i den undersøgelse af eventuel statsstøtte til elkøretøjer, som EU-Kommissionen bebudede i oktober, den ville iværksætte.

Det nye initativ og de tidligere udmeldinger fra EU-Kommissionen har skabt en vis usikkerhed i bilbranchen. Særligt er der usikkerhed omkring de konsekvenser, en eventuel forhøjet told på elkøretøjer fra Kina kan få.
Derfor inviterede DI Bilbranchen DI’s internationale afdeling til et webinar om emnet, som blev afholdt den 12. marts.

Her fortalte seniorchefkonsulent Peter Bay Kirkegaard og konsulent Anna Ipsen Nielsen om, hvordan en antisubsidie-undersøgelse i EU-regi foregår, og hvad de forventede konsekvenser og implikationer for medlemmer af DI Bilbranchen i givet fald vil være.

Hvis du er medlem af DI Bilbranchen og gik glip af webinaret - eller ønsker at dykke mere ned i enkelte områder fra webinaret - kan du se optagelsen her, ligesom du også finder præsentationen fra oplægsholderne.

Thomas Møller Sørensen

Thomas Møller Sørensen

Branchedirektør

  • Direkte +45 3377 3383
  • Mobil +45 2684 3014
  • E-mail tms@di.dk

Relateret indhold