Lastvognsmekaniker Patrick Larsen og Poul Nyrup Rasmussen

Fotokredit: Per Daugaard/SkillsDenmark
02.05.22 DI Bilbranchen Nyheder

Kæmpe tillykke til branchens nye danmarksmestre

Efter tre intense konkurrencedage kulminerede dette års DM i Skills lørdag med kåringen af danmarksmestrene inden for bilbranchens erhvervsuddannelser. Bilbranchen ønsker alle et kæmpe tillykke.

Bilbranchens erhvervsuddannelser var flot repræsenteret ved DM i Skills i år. Se et sammenklip fra begivenheden her:

Bilbranchen

Lastvognsmekaniker
Danmarks bedste lastvognsmekaniker blev Patrick Larsen, som er i lære hos Scania Danmark A/S, Ishøj og går på TEC.

- Det er fantastisk at have vundet. Jeg er meget glad. Jeg havde egentlig ikke troet på det, fordi der var fem andre, der var pænt gode, for ikke at sige supergode. I aften tror jeg, at jeg skal ud med nogle kammerater og spise, men ellers skal jeg slappe af, fortalte en glad vinder.

Karrosseritekniker
Danmarks bedste karrosseritekniker blev Andreas Christensen, som er ansat hos Indkilde Auto A/S og uddannet på College360.

- Det er da lidt vildt at have vundet - det havde jeg ikke lige regnet med. Men det føles rigtig godt. Der har været tryk på fra morgen til aften, så det bliver godt at komme ud at fejre det med kammeraterne, lød det fra Andreas efter kåringen.

Personvognsmekaniker
Danmarks bedste personvognsmekaniker blev Kristian Dahl, som er i lære hos Langkær Autoteknik Aps og går på UC Ringkøbing Skjern.

- Det betyder meget for mig at have vundet DM i Skills. Det har været nogle lange dage, men det er ret fedt at få lov til at prøve det. Det har været en stor oplevelse. Nu glæder jeg mig til at fejre det, fortalte en glad vinder.

Statsministeren ønskede tillykke
Ved afslutningsceremonien deltog statsminister Mette Frederiksen med en videohilsen til deltagerne, hvor hun bl.a. understregede deres betydning for den grønne omstilling.

- Det I kan, er helt afgørende for den grønne omstilling. En grøn omstilling, som er nødvendig i Danmark og i verden. [...] Danmark har brug for, at der er mange flere unge, der gør som jer, lød det fra statsminister Mette Frederiksen.

Poul Nyrup Rasmussen, tidligere statsminister og formand for EuroSkills 2025 overrakte trofæer til vinderne. Han benyttede også muligheden for at hylde deltagerne for deres indsats.

I dag hilser jeg på stjernerne. For det er I jo. I er ungdommens stjerner […] I er stjerner i jeres eget liv. I er rollemodeller. For alle de unge, der er i tvivl. Når de ser jer folde jer ud, så tænker de: ”Sådan vil jeg også være, sådan vil jeg også gøre. Poul Nyrup Rasmussen, formand for EuroSkills 2025

Tillykke

Bilbranchen ønsker de nye danmarksmestre og deres virksomheder et kæmpe stort tillykke med det flotte resultat. Vi glæder os til at følge jeres videre karriere i branchen.

Skills 2023

DM i Skills 2023 bliver afholdt den 2.-4. februar 2023 i MesseC i Fredericia

Få din lærling/elev og din virksomhed med til DM i Skills 2023

Læs mere på di.dk
Hanne Baunkjær

Hanne Baunkjær

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 4846
  • Mobil +45 2099 8478
  • E-mail haba@di.dk

Relateret indhold