07.05.24 DI Bilbranchen Nyheder

Rasmus er årets lærling i Sønderjylland

Rasmus Friis Pedersen startede hos Bache A/S som fejedreng og er nu blevet lastvognsmekaniker - med så stor succes, at han nu modtager Lærlingeprisen 2024 for DI Sønderjylland.

Rasmus kom til Bache A/S som en ung og energisk fejedreng og med en drøm om at forfølge en karriere inden for regnskab og blive regnskabschef. Men det tog ikke lang tid før han fandt sin sande passion i faget som lastvognsmekaniker. Han tog initiativet til at begynde uddannelsen, og siden da har han udvist en imponerende faglig indsigt og dygtighed, lyder det videre i indstillingen.

Det har han gjort så godt, at han har modtaget Lærlingeprisen 2024 for DI Sønderjylland på virksomheden Bache A/S i Padborg mandag den 6. maj kl. 14.00.

Rasmus bliver af vores medlemsvirksomhed desuden beskrevet som en forbilledlig rollemodel for  virksomhedens nuværende lærlinge, der ser op til ham for hans faglige dygtighed, arbejdsmoral og positive indstilling. Hans evne til at inspirere og motivere andre unge til at forfølge en karriere inden for erhvervsuddannelserne er uvurderlig.

- Sådan nogle som Rasmus, har vi stærkt brug for både nu og de kommende mange år. Hvis virksomhederne her i Aabenraa skal skabe vækst og arbejdspladser, er det helt afgørende, at vi er med til at uddanne så mange dygtige mennesker som overhovedet muligt. Og her er Rasmus en ren solstrålehistorie, siger President, Refrigeration and Air Conditioning hos Danfoss A/S, Torben Pedersen, som er bestyrelsesleder for DI Sønderjylland.

Og det er en stolt borgmester, der vil være med til at fejre den unge lastvognsmekaniker og prismodtager.

- Jeg har al mulig grund til at være stolt. For jeg kan jo konstatere, at vi ikke blot har dygtige virksomheder her i kommunen. Vi har også dygtige lærlinge. Ikke mindst for virksomhederne her i Aabenraa Kommune gælder det, at hvis de fortsat skal skabe vækst, velfærd og velstand, så er det helt afgørende, at vi alle støtter op om uddannelsen af så mange dygtige mennesker som overhovedet muligt, siger borgmester Jan Riber Jakobsen fra Aabenraa Kommune.

Fra DI Bilbranchen skal der lyde et stort tillykke til Rasmus og til Bache A/S!

 

Om Bache A/S

Bache A/S har snart 100 års erfaring med salg og reparation af lastbiler. Siden 1995 har Bache A/S været forhandler af IVECOs last- og varebiler.

Adresse: Bache A/S, Odinsvej 6, 6330 Padborg

LærlingePrisen 2024

På tværs af hele landet findes lærlinge og elever, der har udmærket sig fagligt eller socialt hos den virksomhed, hvor de er i praktik. Det kan være lærlinge og elever, der tager et ekstra ansvar, når der er tryk på i dagligdagen, eller som bidrager til at skabe et godt socialt sammenhold på virksomheden. Med LærlingePrisen kan virksomheden give en god medarbejder et ekstra skulderklap.

Prisen uddeles årligt på enten regionalforeningens erhvervstræf eller på virksomheden. Alle DI-medlemsvirksomheder kan indstille en lærling eller elev fra deres virksomhed.

Hanne Baunkjær

Hanne Baunkjær

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 4846
  • Mobil +45 2099 8478
  • E-mail haba@di.dk

Relateret indhold