Fra venstre: Byens Museum, Stormflod, Det Introverte hus

15.05.23 Dansk Beton Nyheder

Tre nominerede til Betonarkitektur-idéen 2023

Dommerkomitéen har nomineret projekterne til prisen Betonarkitektur-idéen, som er en konkurrence for arkitektstuderende.

Målet med Betonarkitektur-idéen er at sætte fokus på behovet for nyskabende måder at bruge beton mere bæredygtigt på. Når Betonens Prisfest finder sted i Industriens Hus i København den 1. juni skal et af de tre nominerede projekter i konkurrencen Betonarkitektur-idéen præmieres.

De tre nominerede projekter er:

Stormflod (Anna Sørensen og Felix Lollike Knowlton): Nomineres for projektets engagerede bearbejdning af et anlæg til sikring mod klimaforandring.

Det Introverte Hus (Johan Oliver Dino og Emma Stern Nielsen): Nomineres for projektets poetiske og gennemarbejdede udvikling af en eksisterende bygnings kvaliteter.

Byens Museum (Asger Berthelsen og Tobias H. Rasmussen): Nomineres for med kærlig hånd at sætte efterkrigstidens betonelementer på museum.

Læs mere om de nominerede her.

Om Betonarkitektur-ideen:

Betonarkitektur-ideen er en konkurrence for på studerende på Det Kongelige Akademi – Arkitektur, Design, Konservering og Arkitektskolen Aarhus. Bag konkurrencen står Dansk Beton i samarbejde med arkitektskolerne. Dommerkomitéen består af: Institutleder Natalie Mossin, Det Kongelige Akademi, Institut for Bygningskunst og Teknologi; chef for Dansk Beton Dorthe Mathiesen, DI Byggeri; Professor Anne Beim, Det Kongelige Akademi – Institut for Bygningskunst og Teknologi (IBT); Assistant Professor Jon Krähling Engholt, Arkitektskolen Aarhus; Director Jakob Strømann-Andersen, Henning Larsen Architects samt Partner Thomas Nørgaard, Christensen & Co.

Birgitte Theresia Henriksen
Skrevet af:

Birgitte Theresia Henriksen

Birgitte Theresia Henriksen

Birgitte Theresia Henriksen

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 4712
  • Mobil +45 2928 7786
  • E-mail bith@di.dk

Relateret indhold