15.02.23 Dansk Beton Nyheder

Feltet er fundet – nu skal dommerne finde de nominerede til Betonens Priser 2023

Den 15. februar var det sidste mulighed for at få dit yndlingsbetonprojekt med i konkurrencen om en af Betonens Priser 2023. I løbet af de næste uger skal dommerne finde ud af, hvilke projekter, der endeligt skal nomineres til Betonens Priser.

Den 1. juni 2023 uddeler Dansk Beton, Fabriksbetonforeningen og Betonelement-Foreningen priser til personer og virksomheder, som har stået for et unikt arbejde med beton. Og den 15. debruar var det sidste mulighed, hvis et projekt skal have en chance for at vinde.

Betonens Priser uddeles hvert andet år, og også i år har der været mange imponerende projekter blandt de indstillede.

”Igen i år er der blevet indstillet mange spændende betonprojekter til Betonens Priser. Det er dejligt at se, at den danske betonbranche fortsat er nytænkende – både når det kommer til arkitektur og innovative måder at gøre tingene på,” siger Dorthe Mathiesen, chef for Dansk Beton.

I løbet af de næste uger skal dommerne finde ud af, hvilke projekter, der endeligt skal nomineres til Betonens Priser.

Læs mere om priserne her.

Tre priser med beton tilfælles

Betonens Priser består af tre priser udover Betonarkitekturidéen for arkitekturstuderende. Og for hver af de tre priser, udvælges der tre nominerede projekter. De tre priser er:

Betoninnovations Prisen, der tildeles projekter med en arkitektonisk anvendelse af beton med fokus på sociale-, bæredygtige-, energi- og miljømæssige løsninger.

In-Situ Prisen, der fremhæver det pladsstøbte byggeri og de mange muligheder med fabriksbeton.

Betonelement Prisen, som er en arkitekturpris, der hædrer arkitektonisk og innovativ anvendelse af betonelementer i byggeriet.

Vinderne af In-situ Prisen og Betonelement Prisen udvælges af et dommerpanel, men det er publikum, der bestemmer, hvem der skal vinde Betoninnovations Prisen. Der åbnes for afstemningen 12. april 2023.

Det er Betonelement-Foreningen og Fabriksbetonforeningen, som hvert andet år uddeler hhv. Betonelement Prisen og In-situ Prisen. De endelige prisvindere afsløres samtidig med Betoninnovations Prisen, der uddeles af Dansk Beton, til Betonens Prisfest den 1. juni 2023 i Industriens Hus.

Relateret indhold